Pere Casaldàliga es troba estable dins la gravetat després dels tractaments a què ha estat sotmès des que dimecres va ser traslladat a l'hospital de la Santa Casa de Batatais, a la regió de São Paulo. Segons van comunicar fonts del seu entorn, recollint la informació que els havia facilitat un dels metges del centre, Antonio Marcos Barbosa, un cop ingressat, el bisbe balsarenyenc va ser sotmès a una punció, en la qual li van extreure 600 mililitres de líquid del pulmó esquerre.

Casaldàliga també se li ha posat una sonda a l'estómac, que garanteixi «una alimentació segura i eficient», i està sent tractat amb antibiòtics i roman ingressat a la Unitat de Cures Intensives. «En aquest moment, manté una pressió arterial molt bona i està estable des del punt de vista cardiològic», mentre que «l'oxigen en sang, després de la punció i dels nous antibiòtics», va millorant i «està més còmode en respirar», els va explicar Barbosa, que hi afegia que «ara cal esperar. És una persona molt fràgil, d'edat avançada, amb una malaltia d'alta gravetat».

Insistia que encara «hi ha gravetat» al quadre de salut de Casaldàliga, si bé, en virtut de com ha reaccionat al tractament en les primeres 24 hores, espera que en «quatre o cinc dies» hi hagi resultats més ferms.