Cap a 3/4 de 6 de la tarda han començat a arribar al Pla de Lledoners els primers vehicles de les diferents rues que han desfilat fins la presó de Sant Joan de Vilatorrada per denunciar contra la repressió que considera que exerceix l'estat espanyol contra l'independentisme. Set marxes de vehicles han confluït aquest divendres a la presó de Lledoners coincidit amb els tres anys d'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i un any del jove activista madrileny Dani Gallardo.

Segons l'ANC, l'acte ha mobilitzat fins a 1.500 cotxes i motos que han sortit de set punts diferents del país: L'Aldea, Barcelona, La Jonquera, Lleida, Puigcerdà, Tremp i Vic. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha llegit un manifest i ha apuntat que han estat "tres anys de resistència i lluita del moviment independentista", tot afegint que "la clau de la victòria és quan les institucions i la mobilització popular van alineades, com va passar l'1-O".

{C}

19

Concentració a Lledoners pels tres anys d'empresonament dels «Jordis»

Inicialment l'ANC havia previst organitzar, després de la marxa de vehicles, un acte polític al Nou Congost de Manresa, però finalment van decidir anul·lar-lo degut a les noves mesures anunciades pel Govern per frenar l'expansió de la covid-19.

Precisament aquest divendres es compleixen tres anys de l'empresonament dels 'Jordis', dimecres va fer un any de la sentència del judici de l'1-O i també es compleix un any de l'empresonament del madrileny Dani Gallardo.