L'executiva nacional d'ERC ha acordat aquest dilluns proposar que Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor entre el 2003 i 2015, sigui la número dos de la llista d'ERC a les eleccions catalanes del 14 de febrer. Segons ha informat el partit, l'executiva vol reforçar el perfil de gestió "pensant en el futur Govern que haurà de fer front a una situació econòmica i social complexa" després de la pandèmia. ERC ha definit Vilagrà com una "experta" en la direcció i gestió d'equips i asseguren que aportarà coneixement del tercer sector vinculat a l'àmbit social, inserció laboral i en institucions públiques. "S'ha considerat important apostar per valors segurs del partit, independentista de llarga trajectòria i coneixedora, a més, del món local amb una llarga experiència", afirmen al comunicat.

«Reptes importantíssims»

Ara, «que hi torna a haver reptes importantíssims per abordar tant a nivell nacional com també social i econòmic», ha decidit fer un pas endavant com a número dos a les llistes d'ERC el 14-F animada pel propi partit. Tal com ha explicat ella mateixa a aquest diari, la petició d'acompanyar Aragonès a les llistes va venir dies enrere del propi president del partit, Oriol Junqueras, i de la secretària General, Marta Rovira, «i quan t'ho demana algú com ells que ha sacrificat tantes coses, no pots dir que no».

Vilagrà assumeix aquest repte «amb molta il·lusió», i convençuda que també pot ser molt útil a l'hora de fer escoltar «les reivindicacions i la visió descentralitzadora que es té des del Bages i la Catalunya Central». En aquest sentit, assegura que treballarà «per portar aquest territori al rovell de l'ou».

Laura Vilagrà, d'alcaldessa a aspirant al Govern

Vilagrà (Santpedor, 1976) és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Direcció Pública a ESADE. Va ser alcaldessa de Santpedor entre 2003 i 2015 i diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2011. Del 2016 i fins a l'aplicació de l'article 155, va ser la delegada del Govern a la Catalunya Central. I en aquest punt, va decidir fer canvi després d'una llarga etapa en la política per seguir creixent en el seu currículum professional i va assumir el càrrec de gerent de la Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella (AMPANS), una entitat del tercer sector en l'àmbit de la discapacitat. L'objectiu era obrir-se nous horitzons professionals.

Des de llavors ha estat també formadora externa de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i actualment és la gerent del Consell Comarcal del Bages.

ERC ha de ratificar les llistes del 14-F el 12 de desembre

El Consell Nacional del partit, que es reunirà el pròxim 12 de desembre, serà l'òrgan encarregat de ratificar les llistes de les quatre demarcacions per les eleccions del 14 de febrer.

En la llista d'ERC a les eleccions al Parlament també hi haurà Ferran Estruch, alcalde de Cardona i Alba Camps, delegada del Govern a la Catalunya Central. També, tal com ha informat Regió7, hi seran presents la presidenta del Consell Comarcal de Solsona, Sara Alarcón i el regidor d'Odèn, Albert Solé.