El confinament municipal de divendres a diumenge té una repercussió especial en comarques com el Berguedà i el Solsonès, on els caps de setmana els tallers sovint atenen clients esporàdics que visiten la comarca o que hi són de pas perquè van al Pirineu i es troben que tenen alguna avaria inesperada. Ara, aquesta demanda els ha caigut en picat.

«Si els divendres abans tancàvem a les 8 del vespre ara ho fem a les 6», apunta Jordi Casas, d´Automòbils Casas de Berga. Diu que els efectes ja s´han deixat veure durant al temporada de bolets aquesta tardor, i tem que si el confinament municipal i altres mesures no es relaxen aviat, també es notarà de cara al turista més d´hivern que puja a esquiar.

A Solsona Automoció es treballa a ple rendiment perquè «el negoci és petit i som pocs treballadors», però igualment s´ha notat una davallada, «sobretot des que la gent no es pot bellugar els caps de setmana», explica un dels propietaris del taller, Miquel Canal, «i si abans potser fèiem esperar els clients 15 dies, ara no», perquè se´ls pot atendre més aviat. Com a Berga, diu que els efectes s´han deixat veure en plena temporada de bolets, tenint en compte que amb el confinament municipal, de divendres a diumenge «la gent no ha pogut pujar», i la feina ha baixat fins al punt que «els dissabtes obríem sempre i ara n´hi ha alguna que tanquem». Si no es relaxen les mesures, la situació es podria mantenir aquest hivern amb la temporada d´esquí, «sens e gent de pas que pujava a Port del Comte o a Tuixén, i amb el fred se´ls espatllava la bateria o fins i tot aprofitaven que venien per fer el manteniment, que és més barat».