El departament de Salut i els equips d’atenció primària de l’àrea bàsica de salut de Navàs han organitzat per a aquest dijous una sessió de vacunació sense cita prèvia. Es farà al Casal d’avis, en franja de matí, de 9 a 14h. L’objectiu és millorar els ratis de cobertura a aquesta àrea bàsica, especialment en les dosis de reforç.

La Regió Sanitària Catalunya Central ha arribat a les 100.000 dosis administrades en aquesta fase de represa, de les quals un 10% són pediàtriques. Els punts de vacunació poblacionals han obert en dies festius i han aconseguit administrar dosis de reforç als col·lectius cridats a fer-ho a partir de 40 anys, així com a persones vacunades amb Astra Zeneca o amb Janssen. A Igualada s’han posat 24.000 dosis; al Palau Firal 37.000; a l’Hotel d’Entitats de Berga 9.000, a la UVic 29.000 i finalment també s’han administrat 1.200 dosis al Centre Sanitari del Solsonès en campanyes sense cita.

La web per agafar cita prèvia: vacunacovid.catsalut.gencat.cat ja té oferta de vacunes per a tot aquest mes de gener als diferents punts de vacunació. A la Regió Sanitària de la Catalunya Central només hi ha un 25% de cites agafades per a vacunació d’adult i un 28% per a vacunació pediàtrica