El Carnestoltes d’Avinyó va recuperar ahir l’ambient de les grans ocasions. Un mes després de l’habitual, el municipi va tornar a viure una de les seves festes més emblemàtiques, que va portar al carrer desenes de persones i una vintena de comparses, que ahir a la tarda van desfilar en la tradicional rua que es recuperava després del parèntesi de l’any passat a causa de la pandèmia. Els actes, que van començar divendres, acaben avui a la tarda amb l’enterrament de la sardina.

L’ambient va tornar als carrers | ALEX GUERRERO

Titelles, astronautes, caramellaires, monges amb església inclosa i eriçons són algunes de les disfresses que durant dues hores van desfilar pels carrers d’Avinyó acompanyades per tres xarangues i amb la reina del Carnestoltes d’amfitriona. Un cop acabada la rua, a la plaça Major es va fer el tradicional concurs de disfresses. El premi a la millor carrossa se’l va endur el grup «Som la polla», amb una gallina gegant. Pel que fa a la comparsa més votada, hi va haver un empat entre el «Portal de l’àngel» i «La llegenda de Sant Jordi». Un cop finalitzada la rua, la festa es va traslladar a la sala polivalent amb el sopar popular i el ball de disfresses.

Un grup d’eriçons fent la rua | ALEX GUERRERO

El Carnaval avinyonenc, amb més de 40 anys d’història, és una de les festes tardanes més consolidadades, que tradicionalment sempre s’ha celebrat una setmana més tard de la data oficialment marcada en el calendari. Enguany, però, l’organització va decidir celebrar-la un mes després del que hauria correspost davant la incertesa que encara generava la pandèmia.

El d’aquest cap de setmana ha estat un carnestoltes amb totes les característiques dels d’abans de la covid, però, tot i celebrar-se un cop entrada la primavera, les gèlides temperatures d’ahir no van fer notar el canvi de dates.