El Centre Enoturístic del Pla de Bages, ubicat a l’antic escorxador de Navàs, serà un pol d’atracció durant el cap de setmana de la Fira de Primavera. L’Ajuntament ha apostat per donar protagonisme a aquest espai i serà escenari de diferents activitats.

Un dels atractius per als navassencs i visitants serà fer un recorregut per l’exposició Quan les cases feien olor de vi, sobre la memòria popular de la vinya i el vi al Bages i Moianès. Es podrà veure el dissabte 30 d’abril i el diumenge 1 de maig de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda.

Un altre reclam seran els tastos que s’han organitzat en el marc de la fira. Els amants de la cervesa artesana tindran l’oportunitat de tastar sis varietats de Cervesa Guineu. El tast es farà dissabte, 30 d’abril, a les 12 del migdia al Centre Enoturístic, a Navàs. Cal inscriure’s a la pàgina web entrades.navas.cat. El preu és de 8 euros. I d'altra banda, el potencial vinícola navassenc es podrà degustar al tast de vi que s’ha organitzat per al diumenge 1 de maig, a la 1 del migdia. Anirà a càrrec del sommelier Josep Pelegrín i es farà al Centre Enoturístic, a Navàs. Per a inscripcions: entrades.navas.cat. Costa 10 euros.

A més, tant dissabte com diumenge hi haurà jornada de portes obertes, de 10 del matí a 2 del migdia, i de 4 a 7 de la tarda. I s’han programat, amb el mateix horari, altres dies de portes obertes a l’equipament: el dissabte 14 i el diumenge 15 de maig, i el cap de setmana del 28 i 29.

L’equipament es va estrenar el març de l’any passat, amb la finalitat d’esdevenir un punt neuràlgic del món del vi al Bages i, per extensió, arreu de Catalunya. S’hi fan exposicions, tastos i tallers amb l’objectiu de difondre la cultura vitivinícola de la comarca i, alhora, oferir un espai als productors per exposar els vins.