Segueix-nos a les xarxes socials:

La Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet recrearà el pas de la vida rural al món industrial

La vinya i el vi prenen protagonisme al certamen de recreació històrica que tindrà lloc aquest cap de setmana

La Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet recrearà el pas de la vida rural al món industrialQUERALT CASALS

El pas d’una societat rural a una d’industrial, amb un especial protagonisme del món de la vinya i el vi, centrarà la Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet que, després del parèntesis de la pandèmia, tornarà a omplir aquest cap de setmana els carrers i places del municipi amb parades, activitats culturals i recreacions històriques. La col·locació d’una vinya al carrer Gran i una mostra de tartanes i carruatges antics són algunes de les novetats de l’esdeveniment, que potencia l’ambientació i la decoració.

La Fira del Vapor, que arriba enguany a la catorzena edició, recrea la vida quotidiana a Sant Vicenç entre final del segle XIX i principi del XX, quan el ferrocarril i les fàbriques tèxtils anaven amb vapor. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Jordi Palma, ha destacat durant la presentació que la fira «vol donar a conèixer el valor històric del moment de creixement del poble i recorda la transformació d’una societat agrícola a una d’industrial, en part conseqüència de l’arribada de la fil·loxera a la comarca i al municipi». Així, els espectacles de carrer i les accions teatralitzades «escenificaran la dualitat d’aquests dos mons».

En aquest sentit, dissabte i diumenge al matí la plaça Clavé serà l’escenari de l’espectacle «Colors de Verema», en què es recrearà la vida a pagès, i culminarà amb amb un cercavila que recordarà l’arribada de la fil·loxera. A la tarda, la plaça de l’Ajuntament agafarà el relleu amb la representació històrica «Olors de fàbrica», amb els records del telers. D’altra banda, el carrer Maria Gimferrer acollirà una mostra de carruatges i tartanes antigues i, en aquest mateix espai, els infants tindran una oferta de jocs populars d’època.

A banda de les recreacions teatrals, el comerç al carrer i les parades d’artesania, alimentació i decoració tornaran a potenciar l’oferta comercial. En aquest sentit, la regidora de Comerç, Sílvia Oliveras, ha subratlllat «la importància econòmica, social i cultural que la fira té pel municipi i pel Bages Sud».

Pel que fa a l’oferta gastronòmica, la fira potencia la ruta La tapa del vapor, amb la participació de vuit establiments del municipi que oferiran una tapa i una beguda a un preu de 4 euros. També es potencia la programació dels concerts-vermut a la plaça de l’Ajuntament i la part gastronòmica es completarà amb un tast de vins de la DO Pla de Bages i el parc de les Escoles Velles acollirà l’Espai Vermusic, amb una oferta permanent de música i food trucks durant el cap de setmana.

La Fira del Vapor s’estrenarà aquest dijous amb la xerrada inaugural «La història del Bages a través de la vinya i el vi», a càrrec de l’enòleg i president de la DO Pla de Bages, Joan Soler. L’acte es farà a l’Auditori Maria Carme Grauvilardell de la biblioteca.  

Prem per veure més contingut per a tu