Segueix-nos a les xarxes socials:

Rajadell dedica la mostra de productes als animals de pastura

Prop d’una trentena de parades i nombroses activitats ompliran diumenge el centre del poble, i aquest dissabte hi haurà visites guiades

Rajadell dedica la mostra de productes als animals de pasturaAjuntament de Rajadell

Rajadell aposta fort per la Mostra de Productes de la Terra, després de dos anys de parèntesi per la covid. Serà la vuitena edició i es farà aquest cap de setmana. Tot i que la mostra pròpiament dita tindrà lloc diumenge, per a aquest dissabte s’han programat visites guiades.

Els Bastoners de Rajadell actuaran diumenge | AJ. DE RAJADELL

La mostra, que cada any se centra en algun producte concret, es dedicarà enguany als animals de pastura. A Rajadell hi ha explotacions ramaderes amb animals com ara vaques, vedells, xais, cabres i pollastres que comercialitzen els seus productes, i per això l’Ajuntament i la Comissió de Turisme (formada per diferents persones, agents i entitats del poble) van creure oportú fer-ne promoció. Aquest dissabte al matí es faran visites guiades a les explotacions de XicuXai i Masiets&Perich. Seran a les 10 del matí, a les 11 i a les 12, i cal fer reserva prèvia trucant a l’Ajuntament de Rajadell (93 836 80 26) o a enviant un correu electrònic a rajadell@diba.cat. I per a demà a la tarda, a les 5 i a les 6, s’han programat visites guiades a la Vil·la Romana de Sant Amanç a través de Fira Viba. Cal fer reserva a través del web firaviba.cat.

Diumenge, 29 de maig, es viurà la jornada central de la Mostra de Productes de la Terra. 27 parades d’alimentació i artesania s’estendran al nucli antic de Rajadell durant tot el matí (de 9 a 3), i es complementarà amb activitats paral·leles per a tots els públics.

A 2/4 d’11, es podrà fer una visita guiada al Molí de l’Oli de Rajadell. A la mateixa hora, xerrada «La vida d’un ramat de vaques en llibertat», a càrrec de Masiets&Perich, a la plaça de l’Era. I també a 2/4 d’11, a la sala ACR, taller de feltre a càrrec de Marta Esclusa. Les places són limitades i cal fer inscripció enviant un correu electrònic a rajadell@diba.cat.

Entre les 10 del matí i 2/4 d’1 del migdia, es podrà gaudir de les actuacions dels Bastoners de Rajadell, els trabucaires Els Mortarets i l’Esbart Batecs del Grup de Dansa Cor de Catalunya, al nucli antic de Rajadell.

A les 11 del matí, es farà una degustació gastronòmica a càrrec del Reguer Espai Gastronòmic, a la plaça de l’Era. A les 12, xerrada sobre «L’ofici de pastor amb ovelles de raça ripollesa». Entre les 11 i 2/4 de 2, espectacle amb Animacions Manelutti, a la plaça de l’Església. De 2/4 de 12 a la 1, música amb Esclat Gosple Singers, a l’Església. I a la 1, entrega del premi #instarajadell22.

Al llarg del matí es podran fer passejades en poni, visitar l’exposició de fotografies del concurs d’Instagram, també hi haurà jocs, recinte d’animals i servei de bar. I es podrà disposar d’una furgoneta llançadora per pujar al nucli antic.

Prem per veure més contingut per a tu