El retorn de la festa major de Sant Joan de Vilatorrada després de la pandèmia, que s'ha celebrat aquest cap de setmana en la programació dedicada al públic adult, ha tingut una gran acollida, amb una bona resposta per part del públic en totes les activitats. Encara queden pendents les Festes del Sector Llobet, els propers 1, 2 i 3 de juliol.

Fins ara, els actes han estat multitudinaris i el municipi ha notat l’augment d’assistència respecte anys anteriors. Un dels punts àlgids de la setmana ha estat l’espectacle del Mag Lari i el piromusical celebrats a la gespa del Parc Catalunya, que es va omplir de gom a gom, reunint més d’un miler de persones.

L’alcalde, Jordi Solernou, considera que “hi han influït molt els dos anys de pandèmia que hem viscut. Totes i tots teníem molta il·lusió de tornar a gaudir de les nostres festes”. No obstant això, també atribueix l’èxit a “la implicació de totes les entitats que han participat enguany i de la bona feina feta per part de l’equip de l’Ajuntament”.

Tots els actes han transcorregut amb plena normalitat i en les ubicacions habituals. Els concerts de l’Orquestra Girasol i de l’Orquestra Rosaleda van omplir la Plaça Major, tant en els concerts de tarda com amb els balls de nit, així com l’humorista Lo Pau de Ponts, mentre que La Flama del Canigó va encetar la Foguera de Sant Joan. Els gegants van tenir el seu homenatge pel 40è aniversari que van finalitzar davant de Cal Gallifa amb una mostra del correfoc de Xàldiga. L’anomenada ‘Vesprada dels 40’ va comptar amb els Gegants de Manresa, padrins dels gegants del municipi, i del bestiari del correfoc de Xàldiga.

D’altra banda, la Festa Major Jove també ha augmentat la seva assistència respecte a les últimes edicions, amb l’actuació del grup de versions Tapeo Sound Sistem, el reconegut Mon DJ i de grups locals com El Quinto Carajillo, Niño Remedio y Sus Compadres o Gami DJ.