El santuari de Joncadella llueix des d'aquest dilluns dues plaques commemoratives, en les quals es deixa constància del nom de les persones i entitats que han fet aportacions per fer possible la construcció de les campanes Montserrat i Mare de Déu de Lourdes. En el marc de la festivitat de l’Assumpció la Mare de Déu, es va fer una missa solemne i, en acabat, se'n va fer la descoberta i benedicció per deixar constància de la tasca realitzada al llarg d’aquests últims anys, de la mà de l’Associació d’Amics de Joncadella.

A les plaques, a més dels noms de particulars i entitats, s'hi poden veure diferents imatges de les campanes i del procés d'instal·lació. 

El febrer es va beneir la quarta i darrera campana que l’associació Amics de Joncadella es va proposar aconseguir de cara a la celebració, el 2024, del 75è aniversari de l’entronització de l’actual imatge de la Mare de Déu. El santuari (que cada Dilluns de Pasqua fa un aplec molt popular) no havia tingut campanes durant més de vuit dècades, des del 1936, quan es van treure i destruir en plena guerra civil.