Segueix-nos a les xarxes socials:

Súria programa cinc jornades d’activitats a l’entorn de les Caramelles

S’iniciaran aquest diumenge amb la Fira de Rams, que inclou la trobada de gegants

Súria programa cinc jornades d’activitats a l’entorn de les CaramellesARXIU/OSCAR BAYONA

Súria posa en marxa aquest diumenge, 2 d’abril la programació de la seva festa gran, la de les Caramelles, que ja va tenir un pròleg amb la trobada i vermut de les colles que es va celebrar diumenge passat. Les Caramelles de Súria han esdevingut, per la seva magnitud i tradició, un punt de referència de les festes a Catalunya. Nou colles, que apleguen més de nou-cents cantaires i dansaires, ompliran la població els dies 8 i 9 d’abril. Una tradició que es remunta al segle XVI.

Diumenge 2 d’abril

10 matí: 13a Trobada Gegantera. Plantada de la imatgeria participant, amb les colles de La Llàntia de Mataró, de Callús, Cardona, El Pont de Vilomara i Rocafort, la Font del Ros de Berga, Els K+Sonen de Balsareny, Cervelló i les colles surienques El Gorg de l’Olla i Geganters i Grallers del Poble Vell.

De 2/4 d’11 a 3/4 de 12: Activitats infantils, organitzades pels Geganters i Grallers del Poble Vell, a la plaça de Sant Joan.

12 migdia: Benedicció de Rams davant l’Església Parroquial de Sant Cristòfol. A continuació. Cercavila i ballada de gegants de les colles participants en la Trobada Gegantera de la Fira de Rams de Súria.

2/4 de 6 de la tarda: Ballada de sardanes amb la Cobla Súria a la plaça de la Serradora.

Dijous 6 d’abril

7 de la tarda: Inici de les Caramelles. Acte d’entrega de la cinta commemorativa a les diferents colles participants a les Caramelles. Amb la presència de representants de les colles i de la corporació municipal a la Casa de la Vila.

A continuació. Passada Caramellaire. Galejada a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros i Passada Caramellaire, acompanyada pels grups orquestrals i músics de les colles. Des de la Casa de la Vila a la plaça de Sant Joan, passant pels carrers engalanats de cada colla.

9 del vespre: Sopar amb l’actuació de grups locals al pavelló.

Divendres 7 d’abril

5 de la tarda: Animació infantil. Actuació del grup infantil La Sal dels Mars i tallers a càrrec de la branca de Trucs de l’Agrupament Escolta i Guia Joan Ros de Súria. Hi haurà servei de bar. Al pavelló.

9 vespre: Via Crucis Nocturn.

Dissabte 8 d’abril

A la tarda, Caramelles a Pagès. Balls i cants de les colles a les cases de pagès de l’entorn de Súria i als barris més allunyats del centre.

1/4 de 9 del vespre: Sopar per a Caramellaires.

2/4 de 10 de la nit: Trobada Caramellaire. Actuació de totes les colles caramellaires de la Pasqua surienca, amb final conjunt amb aixecada de pilars amb la colla castellera Els Salats i interpretació d’El Cant del Poble. Al pavelló.

11 de la nit: Celebració de la Vetlla Pasqual a l’església.

A partir de mitjanit: Cercatasques amb la Xaranga Màgic.

2 de la matinada: Concert de Caramelles amb Wasa Corporation i Dj Arzzett al pavelló.

Diumenge 9 d’abril

De 9 del matí a 2/4 de 3 de la tarda: Actuacions de les colles caramellaires. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants. A partir de les 9: Esmorzar de Pasqua a la plaça Major del Poble Vell.

A les 12: Missa solemne de Pasqua.

A 2/4 de 2: Actuació conjunta de caramellaires de totes les colles, que faran el Ball ‘Caramellaires del Cardener’ a la plaça de Sant Joan.

A les 9 del vespre: Sopar de Caramelles

A més hi haurà obertes dues exposicions. D’una banda, ‘Els cables miners a Súria’. Memòria sobre les instal·lacions industrials aèries de transport de potassa que van travessar el paisatge durant el segle XX: el més antic, de Cardona a Súria (1929-69) i el més recent, de les Cabanasses (1962-88). A partir d’entrevistes i tallers d’història de vida a antics treballadors i familiars. Dates: del 9 d’abril al 25 de juny. Lloc: Cal Balaguer del Porxo. Horari: de divendres a diumenge i festius, d’11.00 a 14.00 h. Dissabtes feiners, també de 17.00 a 19.00 h.

I també ‘Records de primavera a Súria’. Mostra de festes, de Rams fins a Sant Joan, i altres activitats, amb imatges procedents del Fons Fotografia Juncadella, de l’Arxiu Municipal. Dates: de l’1 d’abril al 25 de juny. Lloc: Espai expositiu del Pavelló Municipal d’Esports. Horari: de dilluns a divendres lectius, de 16.30 a 19.30 h. Dissabtes, diumenges i festius, d’11.00 a 13.00 h.

Hi haurà un punt d’informació del Diumenge de Pasqua, una carpa instal·lada a la plaça de Sant Joan, amb parada de coca i mistela i botiga de marxandatge de Caramelles.

Les colles participants

El Tro Gros. Cants, trabucaires i ball de cascavells.

La Llanterna. Cants.

Juvenil del Foment Cultural. Cants, grup orquestral, danses i ballestes.

Grans de l’Agrupació Sardanista. Cants, danses i ball de bastons.

Infantil de l’Agrupació Sardanista. Cants, danses i ball de bastons.

Infantil del Foment Cultural. Cants, grup orquestral i danses.

Altatxu. Cants, ball de bastons, ball de mosses i fadrins.

Altatxets. Cants, ball de bastons i ball d’altatxets.

Coral Sòrissons. Cants.

Prem per veure més contingut per a tu