Sant Fruitós i Navarcles busquen una solució conjunta als abocaments incontrolats de deixalles

Els dos municipis bagencs fa una trobada per traçar línies de treball conjuntes i estrènyer lligams

Alba Pérez i Joan Carles Batanés durant la trobada celebrada a Sant Benet de Bages

Alba Pérez i Joan Carles Batanés durant la trobada celebrada a Sant Benet de Bages / Ajuntament de Sant Fruitós

Redacció

Sant Fruitós de Bages i Navarcles treballaran per trobar una solució conjunta que resolgui la problemàtica dels abocaments incontrolats en illes de contenidors de Sant Fruitós, que ha portat al consistori a multar ciutadans de les poblacions veïnes, entre les quals hi ha Navarcles. Aquest ha estat un dels temes que l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés i l'alcaldessa de Navarcles, Alba Pérez, han tractat aquest dimarts al matí en una primera reunió de treball per tal de parlar de temes que afecten els dos municipis veïns i per traçar línies de treball conjuntes.

La gestió de les deixalles i la problemàtica dels abocaments incontrolats ha estat un dels temes que s’han tractat a la trobada entre els batlles de Sant Fruitós i Navarcles, que ha tingut lloc a Sant Benet Bages. L’Ajuntament de Sant Fruitós ha multat diversos veïns de municipis de l’entorn que deixaven les seves deixalles fora dels contenidors en illes del municipi, en el marc d’una campanya que, a través de la Policia Local, va posar en marxa per detectar i aturar aquests abocaments incontrolats. Per aquest motiu, es van posar sancions a veïns de municipis veïns com Calders, Navarcles i Manresa, per accions incíviques que són penalitzades amb multes de 400 euros, segons recull l’ordenança municipal de gestió de residus.

L’any 2017, quan Navarcles va posar en marxa el sistema de recollida de residus porta a porta, l’Ajuntament de Sant Fruitós ja va fer públic que s’havien triplicat les deixalles als contenidors de Torroella de Baix, nucli situat a mig camí entre totes dues poblacions, però dins del terme de Sant Fruitós. En aquell moment el consistori santfruitosenc va penjar avisos a les zones de recollida més properes a la carretera en què s'alertava específicament als veïns de Navarcles que no poden dipositar-hi les seves deixalles perquè són d’ús per als veïns de Torroella de Baix. Durant la trobada els dos representants municipals han tractat aquesta problemàtica, que encara persisteix, per tal de trobar una solució conjunta que millori la situació. Alhora també han parlat sobre la futura directiva europea que regularà aquest àmbit i la seva aplicació.

Els dos municipis estrenyen lligams

D’altra banda, en la reunió també s’han posat sobre la taula les necessitats als equipaments municipals, les limitacions pressupostàries i la voluntat de treballar per compartir projectes i despeses, com és el cas de l’escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós. Pel que fa a propostes futures, s’ha posat la primera pedra per començar a treballar diferents idees entre els dos municipis amb epicentre a Sant Benet de Bages, que servirien per a estrènyer els lligams entre els municipis.