L'Ajuntament de Martorell i l'Associació de Veïns de Can Carreras han iniciat un conveni per crear parelles lingüístiques amb els nouvinguts al barri per tal d'ensenyar-los català i els costums de la vila.

Ja és el segon any que els veïns de Can Carreras col·laboren amb el consistori per facilitar la integració dels immigrants a Martorell. És la primera vegada, però, que es realitzaran aquestes parelles lingüístiques. Segons explica la regidora de Benestar Social, Mercè Morera, "des del consistori tirem endavant diverses accions per millorar la convivència dels barris amb gent nouvinguda, amb el programa Xarxem". "L'any passat, a Can Carreras, ja van dur a terme diverses activitats com el cinema fòrum o la passejada pel poble per mostrar els costums del municipi. "La valoració va ser molt positiva", diu. Per això, "l'associació de Can Carreras va proposar anar més enllà fer les parelles lingüístiques".

Pel moment s'han realitzat algunes reunions a l'associació de veïns. Les parelles encara no estan determinades perquè des de l'associació s'espera que s'apunti més gent. Els dies i el nombre d'hores per quedar, segons la regidora, "és bastant lliure".

D'altra banda, el consistori ha començat a reunir-se amb les associacions del Pont del Diable, Rosanes i Buenos Aires per impulsar també alguna activitat amb els nous residents.