L'ICL Manresa comença el proper dilluns la pretemporada amb vuit jugadors confirmats una vegada dilluns es va anunciar de forma ja oficial la contractació del pivot serbi Dejan Musli. I un novè home es pot afegir a la llista, ja que l'acord és total entre el CAI i el club del Nou Congost per a la cessió del dominicà Juan José García, pivot de 25 anys i 2,01 metres que des de fa dies s'especula que aterrarà a la capital del Bages. Ho farà després que tanqui els seus compromisos amb la República Dominicana, la seva selecció que està jugant tornejos de preparació abans de participar, a Mèxic, en el Torneig de les Amèriques, que dóna places per als Jocs Olímpics de Rio. L'ICL ha d'enfortir també la posició d'ala alt on es disposava d'un Alfonso Sán-chez que està donant allargs i està sonant una possible cessió del jove Jonathan Barreiro (que té 18 anys i fa 2,02), del Madrid.

El que sí que està emparaulat és el pas per Manresa de Juan José García. El pivot dominicà entraria en la quota de nacionals, ja que va fer la formació a Espanya, primer al col·legi Cristo Rey de Madrid, i més tard a l'Eurocolegio Casvi de Boadilla del Monte, a l'EBA. Quan el va fitxar el CAI, es trobava a les files de l'Oviedo de la LEB Or, on feia unes mitjanes d'11 punts, 6,8 rebots i 13,6 de valoració, amb la mitjana del 45% en triples; en el CAI va ser poc utilitzat, amb 17 minuts en total en 6 partits.

El CAI el va fitxar el març passat quan Albert Fontet va rescindir el contracte i li feia falta cobrir amb un nacional la seva baixa. El CAI, a través del seu director esportiu, Willy Villar, va confirmar ahir a Regió7 que Juan José García serà cedit al Manresa i que Isaac Fotu té plaça segura en l'equip del CAI de cara al proper curs. A Saragossa estan molt contents de l'evolució que ha tingut el neozelandès en el seu pas pel Congost.

Juan José García participarà del 23 al 27 d'agost en un torneig que es fa a Puerto Rico. Del 31 d'agost al 12 de setembre hi ha el Torneig de les Amèriques, a Mèxic, que és classificatori per a Rio 2016.