09 de juliol de 2016
09.07.2016

L'UCAM Múrcia s'interessa per Grigonis

El jugador lituà, un dels destacats en el final de lliga a l'ICL Manresa, té de temps fins al 15 de juliol per desvincular-se'n

09.07.2016 | 00:00
Marius Grigonis en el partit d´aquesta temporada a la pista del Múrcia que va guanyar el Manresa

Marius Grigonis, que és un dels pocs jugadors de l'ICL Manresa en contracte, podria marxar del club del Congost. La bona temporada del jugador lituà, que ha mostrat una bona evolució i acoblament a la categoria malgrat certes dosis d'irregularitat, poden fer que altres clubs el vulguin captar. Grigonis té de temps fins la setmana vinent, en concret, fins al dia 15 de juliol, per consumar la seva sortida amb una clàusula de rescissió que trencaria el contracte que el lliga amb l'ICL fins al 2018. Un club de l'ACB que ja ha mostrat el seu interès pel jugador lituà és l'UCAM Múrcia, un club que cal recordar que en la propera campanya disputarà una competició internacional al curs 2016-17, l'Eurocup. L'UCAM, que la temporada passada va tenir com a tècnic Fotis Katsikaris, es va classificar per als play-off pel títol de la lliga Endesa i va ser eliminat pel Reial Madrid en quarts de final, però va plantar cara, atès que va ser capaç de guanyar-li un partit.
En els dos partits de lliga contra l'UCAM Múrcia, Grigonis va fer un parell d'actuacions força positives. En la primera volta, al Congost, va contribuir amb 11 punts al triomf per 77-69 amb dos triples de tres intents i 28 minuts en pista. I en la segona volta, al Palau d'Esports de Múrcia, també va anotar 11 punts (tres triples) en la treballadíssima victòria de l'equip d'Ibon Navarro per 73-75. Aquell cop, l'ala lituà va jugar un total de 30 minuts, va ser el jugador manresà que va atrapar més rebots (7) i el que va rebre més faltes personals per part dels rivals (6).

Dos anys en progressió
Marius Grigonis va arribar al Nou Congost el 2014 després d'haver jugat al Peñas d'Osca de la LEB Or, on ja va mostrar les seves bones qualitats. Nascut a Kaunas ara fa 22 anys i amb 1,98 metres d'alçada, es va forjar al planter del prestigiós Zalgiris i ha estat internacional a les categories inferiors pel seu país. El 2013 va arribar a Osca i, només un any després, l'ICL Manresa va adquirir-ne els serveis en oferir-li un contracte de 4 temporades.
De moment, ha jugat dos anys al club del Bages. Durant la seva primera temporada, a les ordres de Pedro Martínez, va jugar un total de 26 partits, que no van ser més a causa d'una lesió al turmell esquerre que el va mantenir fora de joc en les últimes jornades de lliga. 7 cops va sortir en el cinc inicial amb una mitjana de 21 minuts, 7,6 punts i 5 rebots. Les estadístiques de tir que va aconseguir van ser del 43% en els triples (37/86), el 40% en tirs de dos i el 71% en lliures.
Els números han millorat en la darrera campanya. Ha jugat els 34 partits, amb 25 minuts en pista, 9,6 punts i 3 rebots de mitjana. Quant al percentatges de llançament, han estat del 39% en triples (52/132), del 52% en tirs de dos i del 76% pel que fa als tirs lliures.
L'ICL, que ha posat en el dret de tempteig Chase Simon, té amb contracte Román Montañez i el base Lluís Costa, a més a més dels vinculats amb el Martorell durant la temporada passada, Nil Sabata, Guillem Jou i Deng Mayot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook