El Baxi Manresa ha sumat els segon triomf a l'ACB en un partit taquicàrdic, en què s'han necessitat dues pròrrogues i en què un triple de Frankie Ferrari, autor de 28 punts, a onze segons per al final del segon temps suplementari ha estat decisiu.

Grans minuts de Ferrari i Magarity (24-18, final del primer quart)

Pedro Martínez ha sorprès amb Pere Tomàs i Vaulet a l'equip titular i, malgrat que els punts han trigat a arribar, de seguida Ferrari ha agafat el comandament de les operacions. Amb dos triples i un bàsquet de dos punts, ha donat els primers avantatges (10-7). A l'altra banda, primer ha estat Rafa Martínez qui ha provocat tres faltes, dues d'elles a Toolson, que ha hagut de ser rellevat, i també ha anotat. Un bàsquet seu ha significat el 12-10. El Baxi s'ha escapat de sis punts (16-10). però just quan el base ha estat rellevat, Bouteille ha anotat dos triples que han fet parar el partit (16-16). Els dos darrers minuts han tingut Magarity com a protagonista. Dos triples seus han impulsat el Baxi (24-16), reduïts a sis punts al descans.

La defensa impulsa a un triomf massa curt (37-29, final del segon quart)

El Baxi ha trigat tres minuts a anotar el primer bàsquet de la represa, amb una remuntada de Pere Tomàs, però el Bilbao tampoc no ho ha aprofitat, amb quatre tirs lliures errats. Jou feia una bona feina defensiva damunt del fins llavors entonat Bouteille i, a més, situava el 28-21 recollint escombraries en atac a 6.29. Un triple de Báez i un bàsquet de Báez feien créixer la diferència fins al 33-23 i un hiperactiu Sakho situava el 35-23 en un contraatac a 3.01. La defensa ha seguit funcionant, sobretot a la zona, i només ha faltat estar més encertats en atac per eixamplar un resultat que ha acabant sent de 37-29 per culpa d'un triple de Rafa Martínez.

Autoeliminació de Toolson i remuntada basca (61-64, final del segon quart)

L'arrencada de tercer quart ha estat horrible. Quatre triples seguits del Bilbao, dos de Bouteille, un de Rafa i un de Rousselle, acompanyats d'una esmaixada de Balvin han capgirat el resultat (42-45). A més, Toolson s'ha autoexpulsat amb una falta a Rafa i una tècnica que han estat la quarta i la cinquena seguides (42-47). El públic, molt enfadat per una falta no indicada a Pere Tomàs, s'ha despertat. El Baxi ha parat el cop i s'ha mantingut a pocs punts (46-49), però Balvin trobava forat pels flaixos massa llargs de Kravish i Sakho en defensa.

El Bilbao ha arribat a tenir nou punts de diferència (51-60), amb un gran encert, però un parell d'errades i accions de Dulkys, Vaulet i Báez han ajudat a que el Baxi empatés el partit momentàniament fins al triple sobre la botzina de Brown (61-64).

Pròrroga després d'un final de bojos (79-79, final dels primers 40 minuts)

Ha estat un preludi de l'inici del darrer període. Pedro Martínez l'ha iniciat amb dos bases, però el Bilbao s'ha escapat (61-68) i carregava molt el rebot ofensiu. En plena reacció (66-70), el públic ha tornat a entrar en el partit per una dura falta de Sulejmanovic a Kravish, no considerada antiesportiva justament. Vaulet ha situat el seu equip a un punt, però un triple a tauler de Bouteille ha fet mal (69-73). El Baxi errava molt sota cistella però hi posava cor, com en un cop de dits salvador del mateix argentí (71-73, a 2.47). Un altre triple, de Rousselle, ha fet mal, però entre Ferrari i Magarity han tornat a donar vida (77-78). Bouteille ha fet després falta en atac, però Ferrari ha llançat una pedra en una safata. Rousselle ha errat a 6,1 per al final segons un tir forçat sobre la possessió i el Baxi tenia l'última pilota, però Brown ha comès falta sobre Ferrari a 4 segons. El californià ha anotat els dos tirs lliures i el torn era per als bascos, que han demanat temps mort per servir des de l'altre costat de pista. Ferrari ha comès falta sobre Rousselle quan enfilava la cistella. El Baxi no estava en bonus i, per tant, havia de ser banda per als bascos amb només vuit dècimes per jugar. Però els col·legiats han indicat una antiesportiva que donava mig partit al Bilbao. El francès ha anotat el primer tir lliure, però ha fallat el segon i ha empatat a 79 punts. Amb vuit dècimes, Brown ha errat el tir que donava el triomf al seu equip.

El Baxi desaprofita cinc punts de renda (88-88, final de la primera pròrroga)

La pròrroga s'ha iniciat amb múltiples errades per totes dues bandes, però un triple de Magarity ha donat un avantatge que el Baxi podia gestionar (82-79). El Bilbao ho fiava tot a un erràtic Brown i Ferrari, en una remuntada per línia de fons, donava cinc punts al seu equip (84-79). Els locals, però, tenien problemes en el rebot defensiu i permetien tirs lliures de Lammers. El belga en fallava un (84-80, a dos minuts). Dulkys situava el 86-80 i, tot i una anotació visitant (86-82), un rebot ofensiu de Sakho era mitja vida perquè atorgava dos tirs lliures a Ferrari. El base errava el primer, però anotava el segon (87-82). Encara faltava 1.20 per a un final que s'anunciava un carrusel de tirs lliures. Els primers eren per a Brown, que errava el segon (87-83).Balvin cometia falta sobre Sakho a 1.03. El congolès anotava només el segon i posava el 88-83 a 1.03. El Bilbao tornava a buscar Brown, ben defensat per Pérez, però el nord-americà anotava sobre tauler (88-85, a 52,9 segons). Ferrari errava una bomba i, en l'atac posterior, Vaulet s'enfonsava en un bloqueig i Bouteille clavava un triple que reigualava el duel a 88 punts a falta de 22,3 segons. En la darrera jugada, Ferrari ha buscat una penetració impossible un cèrcol passat que ha acabat en aigua.

Mal inici, però remuntada i triple decisiu de Ferrari (101-97, final del partit)

La segona pròrroga no ha començat bé, tot i la safata inicial de Dani Pérez, Un triple de Kubolka i un alley-oop de Lammers han posat el 90-93. El Bilbao capturava rebots ofensius després d'una nova safata errada per Ferrari, però desaprofitava els tirs. Pedro Martínez ha reintroduít Báez i Kravish a la pista i una combinació de tots dos ha reduït la diferència (92-93). Però Bouteille seguia fent molt mal i provocava la quarta de Dulkys i dos tirs lliures que anotava (92-95, a 2.27). Ferrari fallava un tir de tres precipitat en la següent acció, però una recuperació de Dani Pérez desembocava en un triple errat de Dulkys però en un cop de dits de Báez amb tir addicional. El dominicà errava el tir lliure, però en el rebot, Ferrari anotava de tres (97-95). A més, un omnipresent Dani Pérez robava l'esfèrica i tot el Congost reclamava falta antiesportiva, com l'anterior de Ferrari a 1.33 per al final. El base de l'Hospitalet errava el primer i anotava el segon (98-95). La gran defensa bagenca provocava un tir forçat de Schreiner, però Pérez errava un triple tot sol que ho sentenciava tot. En la següent acció, Balvin anotava a 30 segons (98-97). El Baxi havia d'anotar i, a 11 segons, un descomunal Ferrari anotava un triple impressionant (101-97 que feia quedar mig partit a casa). El Bil bao ha servit de banda, Rafa Martínez ha rebut la pilota i també dues faltes abans de tirar. L'errada del santpedorenc ha estat aprofitada per Sakho per recollir el rebot i rebre falta a 5,3 segons. El congolès ha errat els dos tirs lliures i el Bilbao ha recollit el rebot, però Dani Pérez ha robat l'última pilota a Rafa Martínez i ha segellat el segon triomf de la lliga (101-97).