Montakit Fuenlabrada 87Baxi Manresa 83

Amb 25 punts anotats, 16 dels quals a l'últim quart (14 seguits), el jugador manresà Marc Garcia ha estat determinant en la victòria del seu equip, el Fuenlabrada, sobre el Baxi. Ha jugat el seu millor partit des que és a l'ACB. L'equip de Pedro Martínez ha arribat a tenir 17 punts d'avantatge al tercer quart (37-54) però ha perdut el domini del partit en els darrers minuts. L'explosió de Garcia ha estat fonamental i ha coincidit amb l'apagada ofensiva del Manresa. Els màxims anotadors de l'equip del Congost han estat Luka Mitrovic (21 punts) i un Ryan Toolson amb 23, 17 dels quals abans del descans, que no ha estat en pista en la recta final del darrer quart quan el Fuenlabrada s'ha posat per davant. Amb les baixes dels lesionats Tomàs, Kravish i Báez (es va fer mal al genoll en el darrer entrenament), el que sí ha jugat avui com extracomunitari ha estat Jordan Davis. El Baxi queda amb 2 victòries després de 8 partits, i el Fuenlabrada en té tres.

PRIMER QUART: El Baxi s'escapa de quinze punts (12-27)

Pedro Martínez ha tret un cinc format per Ferrari, Toolson, Jou, Vaulet i Luka Mitrovic que juga el seu segon partit al Manresa. El Montakit s'ha posat amb un 3-0 després d'una safata Marc Garcia. El Baxi ha perdut dues pilotes seguides i en el tercer atac ha estat quan Mitrovic ha anotat després d'una assistència de Ferrari. Els del Congost s'han posat per davant gràcies al triple de Jou (3-5). Els manresans han continuat amb un curt avantatge désprés de la segona cistella de Mirotic i el triple de Toolson (7-10, minut 4).

El sisè punt de Mitrovic ha obligat Jota Cuspinera a demanar un temps mort, amb el seu equip cinc punts per sota. Però el Baxi ha continuat en ratxa ofensiva i el pivot serbi ha anotat el 7-14 per deixar el seu lloc tot seguit a Jordan Sakho. El marcador s'ha disparat amb un 2+1 de Vaulet aprofitant que el defensava Bellas. El Manresa s'ha posat deu punts amunt (7-17). Ja amb Dani Pérez en pista, Toolson va clavar des de la cantonada el 7-20. El parcial de 0-13 per als bagencs s'han trencat amb un 2+1 aprofitat per Bobrov. Toolson no ha parat d'anotar i ha posat el 10-22 que encara ha augmentat fins el 10-24 amb un bàsquet de Pérez. Encara que Marc Garcia ha fet el seu quart punt, el tercer triple de Toolson (de tres intents) ha posat un magnífic 12-27 al final del primer període.

SEGON QUART: Els triples de Toolson mantenen els manresans (30-42)

Álex Urtasun i Gillet han reduït l'avantatge gràcies a dos triples (18-28) davant un Baxi en el qual ha entrat Jordan Davis, al costat de Ferrari, Sergi Vidal, Magarity i Mitrovic. La primera cistella en joc dels manresans en el quart ha estat de Davis, abans del tercer triple seguit local, ara de Richotti (21-30). Jordan Davis ha deixat la seva segona safata i ha donat aire a l'equip de Pedro Martínez. Urtasun ha estat un maldecap per al Baxi en aquesta fase del partit i sort n'hi ha hagut d'un tap de Mitrovic a Richotti.

El Manresa ha tornat a superar els 10 punts de renda amb dos tirs lliures convertits per Mitrovic (23-34) que ha arribat als onze anotats. L'ha rellevat Sakho a manca de cinc minuts pel descans. També ha entrat Dani Pérez en el lloc de Ferrari i Gillet ha encertat el quart triple del Fuenlabrada (26-34). Toolson ha recuperat la posició d'escorta i només entrar ha fet ferida amb el seu quart triple (26-37, minut 7). El dia de Toolson és brutal: ha encistellat el cinquè triple, al límit de la possessió, que ha estat el 28-40. Ha estat un cop dur per al Fuenlabrada, que ha rebut al 28-42 amb una safata de Vaulet. Toolson ha errat els tres següents tirs (dos eren triples) però el Manresa ha marxat al descans amb una diferència de dotze punts (30-42).

TERCER QUART: El Fuenlabrada desperta i el Baxi només guanya de dos (61- 63)

El Manresa ha continuat fort a la represa. Pedro Martínez ha tret el mateix cinc del principi de partit i Jou ha anotat el primer bàsquet dels manresans. Tot seguit Mitrovic ha contribuït amb dues cistelles seguides (ha fallat un tir lliure addicional), arribant als 15 punts. Amb un 34-51, després d'un triple d'un encertat Jou, Jota Cuspinera ha demanat temps mort.

De tornada a la pista, Gilet ha reduït amb un bàsquet de 6,75 que ha respòs Ferrari, posant el 37-54. La tercera falta de Ferrari l'ha dut cap a la banqueta entrant Dani Pérez a la pista. Marc Garcia ha posat pressió amb una cistella de tres punts que ha deixat el 44-54 a quatre minuts per al final del quart. El minut l'ha hagut de demanar Pedro Martínez després del 46-54 de Bobrov.

Sakho, amb una acció individual sota cistella, ha donat aire però Bobrov ha tornat a sumar (48-56). Ha arribat providencial el sisè triple de Toolson (48-59) per refredar l'ambient. Urtasun i de nou Toolson han intercanviat cistelles de dos però Bellas ha encertat de tres per posar un 53-61 a dos minuts i mig pel final del període. Dani Pérez ha encertat un de dos tirs lliures (53-62). Álex Urtasun ha clavat el triple del 56-62 i Marc Garcia ha robat la pilota a Toolson. Ha tret falta i ha posat un perillós 58-62- El Baxi ha recuperat Ferrari però no ha estat encertat en els últims atacs del quart. De tota manera, el base ha aconseguit treure una falta i ha sumat un punt (58-63). Ha acabat aquest període de la pitjor manera: un triple d'Eyenga que ha significat el 61-63.

ÚLTIM QUART: Marc Garcia ho canvia tot (87-83)

Un triple de Marc Garcia ha obert el darrer capítol i ha estat el pròleg del festival anotador de l'ala manresà (64-63). Mitrovic ha donat lunadiferència favorable al Baxi amb el 64-66. A partir d'aqui, els onze punts seguits de Garcia han significat el 72-68 a manca de 6'36'' pel final. El seu marcador, Ryan Toolson, ha estat rellevat per un Jordan Davis que no ha pogut anotar cap punt en aquests darrers minuts.

El cinquè triple de Garcia, el catorzè punt seguit, ha suposat el 75-68. Vaulet ha fet un tir lliure i a manca de 4'50'' hi ha hagut falta de Bobrov sobre Ferrari en un intent de tres, amb tècnica per l'entrenador local, Jota Cuspinera. Ha sortit Toolson només per anotar el tir lliure de la tècnica (75-70) i ha tornat a seure. Ferrari també ha aprofitat els seus tres llançaments i amb 75-73 tot era encara possible.

Davis ha errat un llançament de tres però Jou ha empatat (75-75) a manca de 3'4''4''. El triple de Richotti (78-75) ha estat dolorós tot i que Jou ha replicat (78-78). Tomàs Bellas ha encertat des de la línia de personal abans d'una gran acció personal de Mitrovic, amb el 2+1 del 83-81. Al límit del darrer minut, Álex Urtasun ha encertat amb un triple frontal (83-81). La pèrdua de pilota posterior de Jou ha condemnat el Baxi perquè Eyenga s'ha penjat per anotar el 85-81 a manca de 45 segons. Ha tornat Toolson però el partit ja estava perdut i ha estat, com no, Marc Garcia qui ha sentenciat amb dos tirs lliures (87-83).