El Baxi Manresa ha aconseguit la quarta victòria seguida a la lliga, setena en total, en derrotar un equip d'Eurolliga, el Kirolbet Baskonia, en una gran exhibició de conjunt. Ryan Toolson no ha pogut superar el rècord de tirs lliures anotats seguits per Nacho Ordín (70), però ha posat el darrer clau a la caixa del Baskonia, que es queda sense anar a la Copa.

Remuntada inicial i avantatge (19-22, final del primer quart)

El Baxi ha hagut de començar remuntant la bona sortida del rival. El Baskonia s'ha situat amb un 9-4 de sortida, però la bona continuació de partit de Kravish, unit a un triple de Cvetkovic, ha donat als manresans el primer avantatge de l'enfrontament (12-15) que s'ha ampliat fins al 14-18 després d'un triple de Toolson. Janning ha anotat de tres, també, però Ivanovic ha decidit aturar el partit per demanar un temps mort i posar les idees clares. El duel era d'encert. Magarity seguia amb el bon encert atacant (17-20, a dos minuts). Nelson ha entrat a pista i ha tornat a donar tres punts als bagencs, que han controlat els tirs de Sergi Garcia, però el mateix britànic no ha pogut travessar el mig del camp en vuit segons i ha donat una opció als bascos, però Eric no ha anotat el darrer alley-hoop.

Sobrevivint al gegant Fall (39-39, descans)

L'inici del segon quart ha vist un gran Mitrovic, amb dues accions en atac seguides, una amb un 2-1 (21-27). El Baxi seguia seriós a darrere i ha ampliat la diferència a vuit punts amb un bàsquet de Kravish (24-32). L'entrada del gegantí pivot Fall ha complicat l'atac dels pivots bagencs, que s'ha encallat, i un parcial de 8-0 ha refet la igualtat en el marcador. Pedro Martínez ha aturat el partit i el Baxi ha trobat més opcions i un triple de Cvetkovic a posat el 36-39, però Henry ha empatat al descans amb massa facilitat, tenint en compte que el Baxi només havia comès dues faltes.

De poder a poder (56-58, final del tercer quart)

El Baxi ha reprès la iniciativa en el tercer període, amb bons minuts de Kravish i Vaulet i un triple de Toolson que han situat el 41-46. Fall, un malson, s'ha lesionat a un bessó en un xoc amb Toolson, però la intensitat del Baskonia no permetia l'escapada dels manresans i el duel s'ha tornat molt físic, exemplificat en la lluita entre Báez i Shengelia. D'aquesta situació, i de la més baixa contundència d'Eric, n'han sortit beneficiats els visitants, que han posat el 47-52 amb un bàsquet que hauria hagut de ser 2+1 de Vaulet, que també ha anotat després. Entre Shields i Shengelia han acostat els seus (52-54). L'entrada de Nelson ha fet més dens l'atac i Stauskas ha clavat un 3+1 (56-54) igualat per Mitrovic i desequilibrat per una gran cistella de l'improvisat base anglès.

Sense rècord, però amb un gran triomf (79-80, final)

Tot i el seu darrer bàsquet, amb Nelson comandant no es va enlloc. Tres pèrdues l'han dut a la banqueta amb 61-60 després d'una bomba de Sergi Garcia ampliada per Shields i reduïda per Toolson (63-62). Als cinc últims minuts s'ha entrat amb empat a 67. Pedro Martínez ha situat una defensa de caixa i un sobre Janning que ha trencat Shields amb un triple primer, però que ha funcionat en els dos següents atacs (74-73). En el darrer minut, gran bàsquet de Báez (74-75) i temps d'Ivanovic. El Baskonia ha esgotat la possessió per un robatori de Vaulet a 39 segons i Cvetkovic ha trencat la pressió basca amb una safata a 27 segons (74-77). Stauskas ha anotat massa ràpid i ha deixat 22 segons per jugar (76-77). El Baskonia no estava en bonus i ha fet tres faltes, la tercera a Toolson, antiesportiva, que ha fallat el primer, perdent el rècord d'Ordín, i ha anotat el segon (76-78). Una nova falta sobre ell ha sentenciat el duel (76-80) a cinc segons, tot i el triple final de Janning, que demanava falta de Jou.