El Baxi Manresa va plantar cara a un dels equips que s'han reforçat més de la lliga com el València Basket, en un duel en què va saber capgirar la dinàmica, però en què va cedir al final per culpa d'una bona defensa de l'equip de Ponsarnau, que va curtcircuitar el joc ofensiu del conjunt manresà.

Recital ofensiu

L'encert del Baxi Manresa en el tram inicial del partit va ser diametralment oposat al del partit de dijous i amb un protagonista del tot inesperat. L'estonià Janari Joesaar, que no havia disputat cap minut en els dos primers partits, va anotar els dos primers triples que va intentar, amb la qual cosa el Baxi va aconseguir un primer avantatge de 8-5, que es va mantenir amb un altre llançament de tres punts de Guillem Jou per a l'11-8. Però l'efectivitat manresana a davant no era igual a darrere i, després d'un triple de Derrick Williams i un bàsquet d'Eulis Báez (13-11), set punts seguits de Dulbljevic, amb un triple inclòs, van suposar el 13-18.

Pedro Martínez va anar canviant l'equip amb l'entrada d'homes teòricament titulars com Hinrichs o Eatherton, però Sastre feia una altra safata i obligava a demanar temps mort (15-20). L'atac valencià era imparable i, tot i que Eatherton i Vaulet amb una esmaixada presentaven batalla, San Emeterio posava el 21-29 a 17 segons. Tabu va reduir la diferència al 23-29 i Hermannsson va errar en l'última acció.

Massa amunt per arribar-hi

El segon quart va arrencar amb un triple per a cada equip, Vaulet i Hermannsson (26-32), seguit per un altre en transició de Tabu (29-32). Però el València semblava més ben situat en defensa i amb tres cistelles, l'última de Tobey, i un 75% en tirs de dos va obligar a demanar temps als locals amb un màxim avantatge al marcador (29-38). Un triple de Vaulet va aturar l'escapada i, tot i que després Sima va errar una esmaixada, un nou triple de Báez i dos tirs lliures errats per San Emeterio van deixar el 35-38.

El Baxi ja havia estabilitzat el partit, però li faltava el darrer pas per acabar d'igualar l'enfrontament, llastat per mals atacs i per un triple de Dubljevic, referendat per un bàsquet de Kalinic (37-43). Un triple d'Eulis Báez encongia el marcador fins al 40-43, però un molt mal final i els punts de Dubljevic, Kalinic i Vives van eixamplar la diferència (40-48).

Gran reacció des de darrere

L'inici del tercer quart va ser bo per als locals. Dos bàsquets d'Eatherton i de Dani Pérez van donar la suficient confiança per prémer en defensa i per, després d'un cop de dits de Hinrichs (49-50), perdre l'opció de posar-se al davant i veure com Dubljevic (16 punts) situava el 49-53. Eatherton va anotar tot seguit i el València no trobava encert. El Baxi va perdre moltes oportunitats, però, finalment, un bàsquet d'Eatherton va donar avantatge (56-55, a 2,53) i Jaume Ponsarnau va haver de demanar temps. Els taronja van trobar San Emeterio amb quatre punts seguits (59-59), però un triple de Báez, després d'un altre de Jou, van permetre al Baxi marxar amb tres punts de diferència, reduïts per una acció de Martin Hermannsson (62-61).

Oportunitat perduda

Els primers minuts del període final van ser molt intensos, de pocs punts i de moltes faltes. El Baxi va mantenir la davantera amb dos bàsquets seguits de Vaulet (68-65), però potser va perdre una bona oportunitat per escapar-se. Un contraatac de Báez va situar cinc punts (72-67), però Ponsarnau va parar el partit i en un tres i no res la pressió sobre un Dani Pérez que ja portava nou assistències va provocar pèrdues de pilota i el 72-73.

La pressió de Vives estava fent mal i San Emeterio va completar un 0-8 parcial (72-75) que es va convertir en 0-10 amb dos tirs lliures més de Vives. Eulis Báez va escurçar la diferència i el Baxi va disposar d'un triple de Joesaar per empatar, però no ho va aconseguir i en el contraaatac posterior Kalinic va situar el 74-80 a 1.54. El Baxi ja anava contra rellotge, amb dos intents de tres força precipitats de Báez i de Guillem Jou. Aquest, a més, va anar acompanyat per una falta en atac d'Eulis Báez que va permetre al València anotar dos tirs lliures que gairebé van deixar les coses vistes per a sentència (74-82). El parcial de 2-15 per la defensa visitant ho havia canviat tot i els darrers minuts, amb una diferència que ja era insalvable, ja van sobrar.