El Baxi Manresa ha obtingut la cinquena victòria de la temporada, segona seguida a casa, en derrotar el Retabet Bilbao per 94-78. Els homes de Pedro Martínez han arribat a dominar de divuit punts i, tot i que el Bilbao s'ha aproximat a vuit en el darrer quart, els llançaments encertats de Jonathan Tabu han impulsat l'equip de casa al triomf.

Molt encert en els triples

Molt encert en els triples

Amb Tabu de titular per primer cop a la temporada, l’inici de partit ha estat accidentat, amb dues caigudes de Báez i de Rousselle, però també amb quatre punts seguits del dominicà, amb un triple (4-0). La intensitat defensava bagenca era excel·lent i la idea la reforçaven dos triples, de Rafa i del base congolès, la qual cosa obligava Mumbrú a aturar el partit amb 10-2 en contra.

La segona falta del director de joc i un triple de Rousselle semblaven complicar la cosa, però el Baxi assolia una màxima diferència de 14-5 amb una continuació d’Eatherton i un alley-hoop per a Vaulet. El Bilbao no aturava el pick and roll local, però almenys treia faltes, com ara la segona d’Eatherton amb 16-5. Els bascos no sabien defensar les cantonades i permetien dos triples més, de Hinrichs i de Vaulet, que enfilaven la diferència fins al 22-8 i 5 de 7 en tirs de tres. Balvin era l’únic que feia mal, amb un 2+1 i traient falta a Sajus. Els visitants trobaven punts a la zona (24-15), però Jou anotava el sisè triple local (27-15) un minut abans del final del quart.

Mantenint l’avantatge

Mantenint l’avantatge

El segon quart no ha començat tan bé, amb un bàsquet de Hakanson i un triple de Reyes (27-20). Però la setena assistència de Dani Pérez per a Hinrichs i un contraatac de Sima, amb la vuitena assistència, eixamplaven fins al 31-20. El Bilbao tornava a treure la seva arma més important, Balvin, el joc era més espès, Eatherton cometia la segona falta i el txec situava el 33-26 amb un tir lliure i un palmeig.

Però el pivot també ha quedat amb dues faltes, gràcies a Tabu, i el Baxi va tornar a trobar espais (39-26, amb dues continuacions d’Eatherton, a 3.00). Un temps mort, després d’un bàsquet de Brown (39-28), ha precedit un tram final ple de faltes per ambdues bandes i d’imprecisions i un parcial de 0-4 (42-33) que ha fet demanar temps a Pedro Martínez abans que Mason anotés de tres a cinc segons (45-33).

El Bilbao fa la goma

El Bilbao fa la goma

Tot i un tap i una esmaixada d’Aaron Jones per començar, un altre triple, aquest de Rafa Martínez, i un contraatac de Tabu han situat la màxima diferència (50-35). Però Balvin tornava a ser a la pista i, amb ell, les dificultats per als manresans. El Bilbao tornava a dominar la zona i rebaixava la diferència dels deu punts després d’una falta del mateix nord-americà, un tir lliure anotat per Jones i dos més de la torre txeca (52-44, parcial de 2-9 en contra).

Tabu ha aturat el cop traient una falta en un tir de tres i anotant els tres lliures (55-44) i Sajus, indultat per Pedro, obstaculitzava Balvin i posava el 57-44, ampliats als quinze punts per Dani Pérez. A sobre, Mason completava una gran circulació per aconseguir la màxima diferència (62-44). El Bilbao ha situat una defensa de quatre i un sobre Mason i el Baxi ho ha notat amb quatre punts de Hakanson i un triple de Reyes (62-51). Per sort, Sajus ha atacat bé la zona i ha tret un 2+1 (65-51). Després, intercanvi de triples entre Reyes, Dani Pérez i Hakanson (68-57) i un bàsquet de Báez per tancar el període amb 70-57.

Tabu no deixa remuntar

Tabu no deixa remuntar

El partit no estava liquidat, veient els últims quarts del Baxi recentment, i Brown ho demostrava amb quatre punts seguits (71-61). El partit es tornava a espessir i a l’expectativa de si es resolia, o s’obria. Els bagencs han trobat els tirs lliures de Baéz i de Tabu (75-63), però Rousselle i Brown rebaixaven dels deu punts per primer cop en molta estona (75-67). A més, Eatherton errava dos tirs lliures, tot i que el Bilbao cometia falta en atac a 6.06 i perdia Rousselle amb cinc faltes. A més, Tabu tornava a anotar de tres i feia demanar temps mort a Mumbrú (78-67, a 5.58). Serron reduïa, però el segon triple seguit de Tabu tirava aigua al vi basc (81-69). Balvin anotava un tir lliure i Jou un bàsquet de dos impressionant a l’últim segon després d’un rebot d’atac (83-70).

Però el partit era llarg. Kulboka es despertava a quatre minuts (85-75) i, a sobre, Sajus cometia una antiesportiva que, per sort, només acabava amb un punt en contra (85-76). Faltaven tres minuts i el Baxi estava espès en atac però el Bilbao tampoc no reduïa més. A més, un nou triple de Tabu posava un clau al taüt biscaí (88-76) . Hakanson reduïa, però Sajus trobava dos tirs lliures (90-78) i Kulboka i el base suec del Bilbao, amb les seves errades, precedien dos punts més del lituà del Baxi, que deixava el partit liquidat.