El Baxi Manresa ha obtingut la seva desena victòria de la temporada contra un rival directe com l'UCAM Múrcia. El ritme imposat pels bagencs ha acabat ofegant un rival que ha estat setmanes aturat pel coronavirus que va obligar a ajornar aquest partit el passat 3 de gener. Dani Pérez, amb un gran tercer quart, i Rafa Martínez, molt encertat en l'últim, han impulsat l'equip a la victòria tot i les baixes de Báez, Janning i Jou.

Primer quart molt productiu (18-28)

El partit ha començat amb un Baxi que tenia problemes per controlar dos jugadors. Jordan Davis, que amb la seva velocitat, anotava punts i treia faltes i Conner Frankamp, que interrompia tant com podia el bot de la pilota de Dani Pérez. El Baxi ha empatat però es carregava aviat de faltes, com a Tenerife, amb tres en tres minuts, i perdia massa pilotes (8-6). Un contraatac de Vaulet, amb rebot en atac en el 2+1 del mateix argentí, es situava a davant (8-10). Una antiesportiva posterior de Rojas ha deixat el 8-12.

Un autobàsquet de Strawberry allargava l'avantatge (8-14), però el Baxi seguia comentent faltes i els murcians errant tirs lliures (10-14), la qual cosa permetia que Rafa Martínez anotés de tres i obligués Sito Alonso a demanar temps (10-17). Sajus ampliava la distància tot seguit en un dos contra dos (10-19, amb 2-15 de parcial) i Dani Pérez situava els deu punts de diferència (11-21). El Baxi s'ha encallat una mica en atac, però l'UCAM no ho aprofitava i Dulkys ficava dos tirs lliures i un triple per mantenir la distància (18-28) fins al final.

Atacant la zona (38-46)

Una errada de Tabu ha permès dos tirs lliures de Frankamp, que ha pogut reduir més la distància però ha errat un triple. L'UCAM situava una zona 1-3-1 que despistava els bagencs, però l'equip tancava bé la seva zona i el mateix Tabu provocava una falta d'atac. Mason era la principal arma per trencar la zona, amb un triple, un altre d'errat i dos tirs lliures, un dels quals errat (20-32).

El partit s'ha convertit en una anada i vinguda sense solta ni volta, però el Baxi n'ha sortit beneficiat i Mason, amb un altre triple, posava el 26-39. Però l'equip no estava còmode en atac perquè Dani Pérez es feia un tip d'errar llançaments llunyans. Les pèrdues tanbé el crucificaven (14) i l'UCAM reduïa l'avantatge fins al 36-41 després de quatre punts seguits de Radovic. Per sort, el base de l'Hospitalet ha anotat el seu primer triple i ha permès a l'equip arriba al descans amb vuit punts de diferència (38-46).

El base del Baxi, desbocat (64-74)

I Dani Pérez iniciava el quart amb un altre triple (38-49). Però el Baxi patia en l'ofensiva i un bàsquet de Radovic i un triple de Frankamp després d'un rebot mal tancat estrenyien el resultat (43-49). Eatherton i Davis intercanviaven cops i aquest projectava Radovic per al 47-51 que donava aire als locals. L'UCAM pressionava i entrava en bonus en tres minuts. Vaulet reaccionava amb un triple obert, però el Baxi no controlava el rebot ofensiu de Lima, que treia un 2+1 (49-54) amb tir lliure fallat.

El brasiler era qui esperonava el seu equip tot seguit, amb una altra esmaixada amb rebot en atac (51-56). L'UCAM ja havia acumulat 17 rebots en atac i Bellas reduïa fins als tres punts (54-58) provocant la falta a un desencertat Tabu. El Baxi només havia llançat cinc vegades i els locals, 17. Però aleshores ha sortit un Dani Pérez desbocat, amb vuit punts seguits, entre ells dos triples, per arribar als 20 punts personals i posar els 11 d'avantatge (57-68, a 2.54). Tornant del temps mort, ha seguit el recital, amb dos bàsquets més que han fet tornar a parar el partit al tècnic local (59-72). Els punts de Cate i de Jok han deixat deu punts al final (64-74).

Rafa acaba de rematar la feina (93-103)

Rafa Martínez picava primer a l'últim quart amb un triple, però els bagencs no controlaven Jok (67-77) i el partit romania obert. A més, Rojas també encertava de tres (70-77) i l'UCAM encara podia reduir l'avantatge, però errava i Rafa anotava el seu cinquè punt seguit (70-79). El duel era ara molt intens, amb pèrdues i faltes a les dues bandes. A més, Eatherton, amb una continuació, tornava a donar més de deu punts al seu equip, acompanyada d'una tècnica aprofitada per Rafa (70-83). A sobre, el santpedorenc clavava un altre tirs de tres i posava setze punts de diferència (70-86), amb parcial de 0-9.

L'UCAM estava tocat, però encara pensava a remuntar amb dues portes enrere de Frankamp i Jok (74-86), però Rafa posava les coses a lloc amb el seu onzè punt del quart (74-89). Davis treia punts d'una falta inexistent de Tabu, però el Baxi sabia que calia anar a la línia de tirs lliures, tot i les tres errades seguides de Hinrichs i Eatherton (76-90). Així, tot i que dos bàsquets de Frankamp deixaven opcions als de casa (80-90), una continuació de Tabu a Eatherton tornava a disparar el seu equip (80-93). Però l'UCAM no es rendia. Un 2+1 de Radovic reduïa fins al 85-93 a 1.31. Però un 2+1 de Makai Mason posava l'últim clau al taüt (85-96) reblat amb un altre triple (87-99). Els locals només han pogut acabar maquillant el resultat.