Tuixén i Martinet acullen sengles centres d'interpretació del parc natural del Cadí Moixeró, que s'estén per les comarques del Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell. En el primer cas, dedicat a la flora, i en el segon, als rius. Ara, n'hi haurà un tercer a Vallcebre, dedicat a la geologia. S'anomena el Passeig del Temps i és un recor-regut de 100 metres que permet fer un viatge a 510 milions d'anys enrere per descobrir la riquesa geològica que hi ha en l'àmbit d'aquest parc natural.

Joan Casòliva, geòleg i tècnic del parc, ha explicat a Regió7 que Vallcebre té una gran riquesa geològica. Un exemple en són les cingleres que l'envolten, que fins que no hi va haver carretera al nucli urbà van dificultar l'accés al poble. El conegut com a sinclinal de Vallcebre «té interès geològic a nivell de país», ha comentat.

Casòliva ha explicat que es va començar a bastir aquest projecte com un complement del centre d'interpretació juràssic de Fumanya per completar l'itinerari que formen el Museu de les Mines de Cercs, el jaciment de Fumanya i ara aquest recorregut geològic. Té uns 100 metres de llargada i s'hi poden veure pedres de fa 510 milions d'anys que s'han trobat en diferents indrets del Cadí Moixeró.

Les més antigues són les pelites i els gresos metamorfitzats. Es trobaven a la zona del parc del Cadí Moixeró fa 510 milions d'anys. Corresponen a l'era del paleozoic i a l'època del cambroordovicià. Es tracta de materials dipositats al fons de mars i oceans poc profunds. Posteriorment van patir metamorfisme (increment de pressió i temperatura). S'han portat del Ges, a l'Alt Urgell.

Els més recents són gresos del miocè de fa 25 milions d'anys. Corresponen a l'era del cenozoic i es van trobar a Pi (Cerdanya). Aquests gresos estaven dipositats pels torrents que provenien de les muntanyes veïnes a les vores d'un antic llac de la Cerdanya.

El visitant iniciarà aquest re-corregut situat a tocar del parc dels Roures, i a través de roques de cada període i de plafons explicatius en català i en castellà podrà descobrir la història geològica del parc. Hi ha 14 elements en total, i Joan Casòliva ha destacat que al parc natural del Cadí Moixeró, «a diferència d'altres parcs, tenim la sort de trobar-hi roques de totes les edats», fet que constitueix una riquesa notable. Els plafons que es troben al Passeig del Temps permeten explicar «l 'evolució de la Terra». Aquesta és la primera fase d'un projecte que vol contribuir a divulgar tot allò referent a la geologia del parc. La segona fase serà fer un punt d'interès geològic a sota d'aquest recorregut. «Hi estem treballant».