La campanya d'estiu és un període irregular per al sector de l'hostaleria al Berguedà. Però en el cas dels càmpings, l'estiu és un dels moments amb més afluència de visitants. Com que són un lloc on els clients tenen parcel·la fixa durant tot l'any, sobretot el freqüenten durant la segona quinzena de juliol i a l'agost. A aquests clients s'hi sumen els turistes que s'allotgen als bungalous, que aconsegueixen que s'arribi pràcticament al 100% d'ocupació durant tot l'estiu.

El càmping és un dels destins més triats pels turistes. Per al president de l'Associació de Càmpings del Berguedà, Aniol Colillas, la proposta d'oci que ofereix un càmping se suma a la possibilitat de poder-hi anar tenint un pressupost reduït. Aquestes són les dues claus de l'èxit.

Colillas comenta que el perfil de visitants «és el de gent que prové de l'àrea metropolitana i busca un espai proper on desconnectar». En concret, els visitants més habituals del càmping, segons Colillas, són «famílies amb nens que busquen tranquil·litat i activitats per als més petits». Als càmpings es fa vida en família, i els infants se senten alliberats. «Moltes vegades, només baixar del cotxe dels pares els nens corren a buscar els seus amics o a jugar a les instal·lacions. Mantenir l'oferta per als més petits és clau», comenta Colillas.

D'altra banda, cada vegada hi ha més auge dels bungalous. «La gent se sent més propera a l'esperit rural en una casa de fusta. A l'estiu no els agrada tancar-se en una habitació que els pot recordar el seu habitatge», comenta Colillas. I també explica que «ens trobem que el turista que ve al Berguedà busca el contacte amb la naturalesa, per això les cases rurals i els càmpings són els espais més reclamats».

Així mateix, Colillas assegura que el sector «ha de tenir una àmplia oferta d'activitats d'oci per mantenir l'alta afluència de visitants». A més, apunta que el fet de cuidar la imatge de l'espai és molt rellevant. «Fa uns anys el càmping tenia una imatge de pobresa. Actualment, s'ha convertit en un espai que ha evolucionat molt positivament als ulls de la població», afegeix. Per mantenir aquesta tendència de visitants, Colillas destaca la importància de «cuidar tots els aspectes de l'espai amb la intenció de mantenir una bona imatge de cara al turista».