14 de setembre de 2019
14.09.2019
Regió7

Cercs fa una crida per recaptar diners per al tractament d'una nena amb càncer

Ajuntament, entitats i veïns programen actes solidaris perquè l'Arlet pugui viatjar als Estats Units

13.09.2019 | 23:43

Cercs fa una crida a la solidaritat. Ajuntament, entitats i veïns del municipi han unit esforços perquè la petita Arlet, de només 5 anys, que pateix un neuroblastoma des dels 18 mesos, pugui rebre el tractament que necessita per fer front a la malaltia. Els pares i la família de l'Arlet han impulsat la campanya «Tot és possible», en la qual, els propers mesos, s'inclouran totes les activitats que es programin per recollir fons perquè l'Arlet pugui rebre el tractament de vuit vacunes valorat en 145.000 euros i que, a hores d'ara, només s'ofereix al Memorial Sloan Kettering Cancer Center, als Estats Units.

Els pares de l'Arlet, Roser Parcerisa i Genís Vila, acompanyats de l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, i del regidor Jordi Ragués, han presentat una programació d'activitats solidàries que tindran lloc al municipi d'octubre a gener. Es tracta d'un calendari amb una desena de propostes lúdiques, musicals i esportives per recollir diners per finançar el tractament de la jove veïna del municipi. A hores d'ara hi ha una programació provisional, amb algunes dates per acabar de concretar, però, tal com ha recordat l'alcalde, Jesús Calderer, l'objectiu és que el calendari s'ampliï amb més actes.

Calderer ha explicat que «de seguida que vam conèixer la situació ens vam posar en contacte amb els pares de l'Arlet i vam crear una comissió per treballar en la programació d'activitats i fer una crida solidària». En aquest sentit, l'alcalde espera que els veïns de Cercs i de tota la comarca responguin a les iniciatives. «Necessitem tota la gent de Cercs i el Berguedà. Volem que el pavelló s'ompli en totes les activitats».


Tractament als Estats Units

Per la seva banda, els pares de l'Arlet, la Roser i el Genís, s'han mostrat satisfets de la resposta que han tingut el consistori i les entitats de Cercs i també de la resta d'entitats i establiments del Berguedà que estan donant suport a la campanya «Tot és possible». La seva filla pateix un càncer infantil que afecta el sistema nerviós simpàtic des dels 18 mesos i, després de diversos tractaments a l'Hospital de Sant Joan de Déu els darrers quatre anys, la malaltia persisteix. Després de vuit cicles de quimioteràpia combinada amb immunoteràpia només durant el darrer any, el mes de maig van donar l'alta a l'Arlet, però poc després, un cop realitzades més proves, els resultats van tornar a ser positius. Els metges van valorar tots els tractaments possibles, però finalment el juliol passat li van haver d'amputar la cama dreta. L'Arlet ara està rebent quimioteràpia i immunoteràpia i, davant la resistència del seu càncer, els metges van informar la família de l'existència d'un tractament que únicament es fa als Estats Units d'Amèrica, en un centre especialitzat en el tractament del neuroblastoma. És per això que el proper objectiu és que la seva filla rebi aquest tractament. «A Sant Joan de Déu se'ns han acabat les opcions i realment no tenim aquests diners per fer front a la teràpia a Nova York i per això, ara, fem una crida per demanar ajuda a tothom qui hi pugui col·laborar», ha dit Roser Parcerisa.

A través de la pàgina web www.totespossiblearlet.com es pot consultar el compte corrent per fer donatius per a la causa, així com també conèixer els detalls del tractament que ha rebut l'Arlet fins ara i en què consisteix la teràpia als Estats Units. «Només demanem diners per pagar el tractament, que costa uns 145.000 euros, als quals caldrà afegir l'estada del primer mes a Nova York, els viatges i la resta de desplaçaments que haurem de fer durant un any», ha detallat. La vacuna es dosifica en vuit sessions, les tres primeres en un mateix mes i les altres cinc, repartides durant l'any següent.

A la pàgina web també es donaran a conèixer les activitats, algunes de les quals ja es recullen en aquesta pàgina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook