L'equip de govern en funcions de CiU a l'Ajuntament de Berga ha fet balanç de la darrera legislatura just un dia abans que la CUP prengui el relleu al capdavant del consistori. L'alcalde sortint, Juli Gendrau, creu que deixen la situació "molt més bé" de com la van trobar i ha assegurat que no s'han "desentès" de la ciutat, tal com demostra "la continuïtat de projectes". La regidora d'Economia, Sílvia Salvador, ha explicat que els propers equips de govern "poden eixugar el deute en els propers set anys" gràcies al pla d'ajust econòmic. Per altra banda, Salvador també ha dit que el deute amb els proveïdors s'ha reduït en un 30% perquè no són ells "els que han de sostenir el deute de la ciutat".

L'alcalde en funcions Juli Gendrau, acompanyat de tots els regidors, ha destacat haver pogut reconduir la situació econòmica, la inauguració del Conservatori de música dels Pirineus o la instal·lació de la fibra òptica al municipi. L'alcalde en funcions també ha manifestat que se sent "orgullós" que Berga sigui Ciutat Amiga de la Gent Gran i que s'hagi introduït el bus urbà, entre altres actuacions. Per altra banda, Gendrau ha lamentat que quedessin pendents projectes com la Casa de la Patum però ha recordat que "els darrers quatre anys hi ha hagut la pitjor crisi econòmica per a les administracions".

Gendrau també creu que el seu equip ha mostrat "tota la predisposició amb els nous regidors per donar continuïtat al govern" i ha destacat que en cap moment s'han "desentès de la ciutat". "Aquest divendres han començat unes obres d'enderroc de l'antic funicular perquè creiem en la nostra ciutat", ha explicat l'alcalde en funcions per demostrar que els projectes han seguit tot i el canvi de legislatura. Gendrau també ha manifestat que "no s'ha pogut complir el 100% dels objectius però sí que s'han aconseguit les línies bàsiques".

Referent a l'aspecte econòmic, Gendrau ha explicat que "els proveïdors truquen a la porta perquè volen treballar amb l'ajuntament", fent referència a la reducció que s'ha fet del deute. La regidora d'Economia en funcions, Sílvia Salvador, ha sigut l'encarregada de desgranar els números i ha dit que el 2011 "la situació econòmica de l'Ajuntament era molt complicada" però que s'ha aconseguit "posar-hi ordre". Salvador ha explicat que al llarg dels darrers quatre anys "s'han pagat les factures al mateix any amb una mitjana del 81,4%". Pel que fa als exercicis, la regidora en funcions ha manifestat que s'han obtingut beneficis en tots menys l'any 2012 perquè "es va haver de fer el préstec ICO per sanejar les escola de música i l'escola bressol". A final de l'exercici del 2014, el deute a l'Ajuntament de Berga va ser de 14 milions d'euros.

El regidor en funcions d'Urbanisme, Medi Ambient i Patum, Àngel Guiu, creu que en aquest temps s'ha fet la gestió de "la Patum que no es veu" i que s'ha treballat "molt fort" per aconseguir la llei pròpia de la festa que està pendent d'aprovar-se. Alhora, Guiu també ha animat al nou equip de govern a "tirar endavant el projecte del centre de calor al polígon de Valldan". El regidor en funcions creu que el projecte del Parc de la Natura també "s'ha de vetllar".

Ramon Bajona, regidor de Mobilitat i Seguretat en funcions, ha explicat que s'ha aconseguit que Berga "sigui una ciutat segura" i que s'ha mostrat "orgullós" de la implantació del bus urbà que compta amb 45.000 usuaris l'any. La regidora d'Atenció a les persones, Maribel Iglesias, ha destacat la creació de la Taula Municipal de Nova Ciutadana "per consensuar les polítiques sobre immigració" i també espera que el Pla contra l'homofòbia "tingui continuïtat". Per la seva part, Conxita Medina, regidora de Sanitat, Salut Pública i Consum en funcions, ha destacat que Berga "és una ciutat càrdio-protegida gràcies a la instal·lació de set desfibril·ladors a espais públics".

La regidora de Cultura en funcions, Queralt Calderer, ha subratllat la recuperació del fons arqueològic que "estava en magatzems de la Generalitat" i la "consolidació del Festival de Música Antiga dels Pirineus". I el regidor de Promoció Econòmica i Turisme en funcions, Jaume Vegas, ha ressaltat "el nom que ha agafat la cavalcada de reis" i també les fires de Nadal i del joc que "encara poden créixer més".