Segueix-nos a les xarxes socials:

El govern de la CUP no participarà en els actes religiosos de la coronació

Els regidors creuen que es tracta d'una celebració que no és representativa de tota la població

El govern de la CUP no participarà en els actes religiosos de la coronacióarxiu/mireia arso

L'equip de govern de la CUP de Berga no assistirà als actes religiosos del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt que s'inicien aquest cap de setmana. Únicament participaran en els que siguin culturals o civils. D'aquesta manera ho va explicar ahir a Regió7 la regidora de Cultura i Patum, Mònica Garcia, que recorda que es tracta d'una posició adquirida des de l'inici del seu mandat.

Garcia destaca que l'equip de govern de la CUP ha estat treballant amb la comissió per tal que es poguessin dur a terme els actes de la celebració "donant resposta a una part de la ciutadania que així ho espera, sent conscients però també que hi ha part de la població que no comparteix aquesta motivació." És per això que han decidit no participar en els actes religiosos, com la processó d'aquest dissabte, perquè creuen que "la celebració no és representativa de tot el poble de Berga i, per tant, ens centrarem en la participació en els actes de caire més transversal".

Aquesta no és una decisió nova de la CUP, i tal com ja ha passat en altres festivitats a la ciutat, no assistiran als actes religiosos que formen part del programa de la celebració ja que consideren que no representen a la totalitat de la ciutadania. "Preferim recolzar la iniciativa de la manera que ho hem fet fins ara, entenent-la com a moviment, però sense necessitat de participar-hi activament pel que fa a la vessant estrictament religiosa".

Ni l'alcaldessa, Montserrat Venturós, ni cap membre de l'equip de govern assistiran a la rebuda de la Mare de Déu i a la posterior processió que se celebrarà aquest dissabte, on hi participaran totes les comparses de la Patum, el gremi de Sant Eloi i autoritats religioses, que acompanyaran la imatge de la Mare de Déu des de la plaça de la Creu fins a la plaça de Sant Pere. Garcia ha assegurat que sí que participaran en tota la resta d'actes culturals i civils que s'han organitzat. "Tot i que sabem que es tracta d'una festa d'origen religiós, formarem part de propostes que no són estrictament religioses en el sentit de la paraula", ha aclarit. És per això que sí que seran presents en les diverses activitats culturals com concerts, exposicions, o els actes de Patum.

Tot i que els regidors de la CUP han declinat la seva assistència, Garcia ha explicat que la comissió ha convidat tota la corporació municipal i que la resta de grups municipals actuaran individualment i hi assistiran o no, "segons les seves conviccions".

Prem per veure més contingut per a tu