El jutge de Berga que ha ordenat detenir l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, insta en el seu acte als Mossos d'Esquadra a practicar l'arrest en la "manera, moment i lloc que resulti menys perjudicial" per a ella.

Les circumstàncies de la detenció de Venturós, a qui la policia catalana ha arrestat poc després de les 7 h d'aquest matí al seu domicili de Berga, ha indignat els seus companys de la CUP i del seu advocat -el diputat de la formació anticapitalista Benet Salellas- per haver-la abordat quan es trobava sola i "en situació de vulnerabilitat".

El Departament d'Interior manté que els Mossos han detingut Venturós garantint al màxim la discreció, per la qual cosa dos agents de paisà han acudit al seu domicili cap a les set del matí, han tocat el timbre i li han comunicat que procedirien a arrestar-la.

Els Mossos han donat a Montse Venturós un marge de temps per arreglar-se i solucionar gestions personals -moment en el qual l'alcaldessa, segons fonts municipals, ha trucat al seu advocat-, i posteriorment l'han traslladada en vehicle policial als jutjats.

El mateix magistrat que ha encomanat als Mossos la detenció de Venturós especifica en el seu acte que l'arrest ha de ser dut a terme "de la manera, i en el moment i al lloc que resulti menys perjudicial per a la mateixa".

L'ordre de detenció s'ha acordat, a instàncies de la Fiscalia, únicament als efectes de garantir que l'alcaldessa comparegui davant del jutge en relació amb els dos delictes electorals pels que se la investiga, en no retirar l'estelada de l'edifici de l'Ajuntament a les eleccions del 27S i del 20D malgrat que així ho exigia la Junta Electoral.