147 joves de tercer curs d'ESO a 2 segon de Batxillerat dels centres d'educació secundària de la comarca s'han aplegat al pavelló de Suècia de Berga aquest dimarts per aprendre entre d'altres qüestions com evitar ser víctimes d'assetjament. Aquest treball s'emmarca en una trobada de delegats dels centres de secundària berguedans que el Consell Comarcal del Berguedà ha recuperat enguany. Aquesta reunió era una de les propostes sorgides a La Taula d'Educació del programa Berguedà en Xarxa i ha tingut lloc aquest dimarts a la ciutat.

A la reunió hi han participat 147 estudiants que en primera instància han conegut els seus drets i deures com a delegats de classes de la mà del Gurp de Colònies a Borredà. Després de l'esmorzar s'ha fet una sessió que sota el lema "Volem els centres educatius lliures d'assetjament" a cura d'especialistes en el tema de l'Associació Candela han tractat exemples de casos d'assetjament i també de ciber assetjament.

Fonts de l'àrea d'Inclusió i Educació del Consell Comarcal ha indicat que la prevenció "és clau" en temes relacionats amb l'assetjament