La nena d'1 any de Berga afectada per una meningitis presenta un «pronòstic bo», segons ha explicat la doctora Maria Gassó en una reunió amb una seixantena de pares i mares de l'escola Vedruna per parlar informar i resoldre dubtes sobre el cas.

A l'acte d'aquest matí hi han acudit la directora del centre, Carme Freixa; la doctora de la Unitat de Vigilància Epidemiològica de la Catalunya Central, Roser Torra; i la directora del CAP de Berga, Conxita Medina.

La petita pateix una meningo encefalitis, una meningitis vírica causada per un enterovirus de panxa. També té un herpes. Fonts mèdiques consultades per aquest diari van exposar que va començar a ser tractada amb antibiòtics ja que es desconeixia quin tipus de meningitis patia. Un cop descobert que era vírica, es va optar per seguir donant antibiòtic, per curar l'herpes.

El missatge que les tres responsables mèdiques han fet arribar als pares i mares és de tranquil·litat. «El cas de Manresa és excepcional», ha dit Torra en referència a la mort d'una petita de Manresa, divendres passat, per una meningitis fulminant.

Demanen estar alerta, però actuar amb calma i han demanat als pares i mares dels nens i nenes companys de la petita de Berga afectada que «no s'angoixin».

L'entorn de la nena no s'ha de tractar

El fet de que la meningitis tingui un origen víric i no bacterià fa que l´entorn de la criatura no s´hagi de tractar amb medicament, com si que va caldre en el cas de la Martina, la nena manresana de 9 anys que va morir la matinada de divendres a causa d'una sèpsia fulminant, una manifestació de la bacteria meningococ, causant de la meningitis amb més risc de mort.