La Bauma dels Encantats ha celebrat aquest cap de setmana a Berga els trenta anys de la seva parella de gegants, el Penina i la Gosolana. Ahir, diumenge, es va fer una trobada de gegants amb 10 colles i gairebé 30 gegants. Els grups que havien fet la plantada abans de les 10 del matí davant del Pavelló de Suècia, van anar de la carretera de Solsona a la plaça de Sant Pere, acompanyats per membres de l'Escola Municipal de Música de Berga, que van amenitzar la desfilada. Després dels balls de les diverses colles, els gegants de la Bauma van fer el ballet de déu, i l'alcalde de Berga que els va veure néixer, Agustí Ferrer, va tancar la celebració amb un discurs que va tenir la pluja com a convidada no desitjada.

Els actes, però, van començar dissabte, amb una cercavila amb el Penina i la Gosolana, i una xaranga convidada, que va recórrer el carrer Ciutat des de la plaça de les Fonts fins a la plaça de Sant Pere. Durant el matí de diumenge es va fer la plantada de gegants, davant el Pavelló de Suècia, amb el corresponent esmorzar per a totes les colles participants.

La presidenta de La Bauma, Elisabet Casals, va valorar positivament els dos dies. En declaracions a Regió7 va dir que «la cercavila era especialment dedicada a animar la gent, i la trobada, tot i la pluja que ha espantat una mica, ha anat molt bé», va explicar. Més enllà de celebrar l'aniversari, l'entitat tenia altres objectius com involucrar un bon grapat de gent, cosa que consideren que es va complir i, d'altra banda, «impulsar els gegants, una tradició que s'està perdent una mica», va dir la presidenta.