Josep Lara (Guardiola de Berguedà, 1969) és des d'aquest dimecres president del Consell Comarcal del Berguedà. Tal i com va avançar aquest diari al seu dia, substitueix a David Font que el setembre va ser nomenat director de l'Agència Catalana de Turisme.

Josep Lara ha estat triat amb els vots a favor del PDeCAT (9 consellers), el soci de govern del PSC (2 consellers) i la CUP (dos consellers). Per la seva banda ERC amb 5 consellers s'ha abstingut.

Josep Lara ha tingut paraules d'agraïment per als expresidents del Consell que han assistit a l'acte assegurant que l'ens és "una eina de transformació social i econòmica i cultural del Berguedà". També ha tingut un record pels presos polítics. El nou president ha dit que "cada repte ha d'esdevenir una oportunitat de futur" i s'ha compromès a cercar "els consensos necessaris" per tirar endavant la gestió del Consell. Josep Lara ha regalat a David Font una ploma estilogràfica.

Lara té bagatge en el món de la gestió política local perquè durant dos mandats (2007-20011 i 2011-2015) va formar part de l'equip de l'exalcaldessa de Guardiola Montserrat Ribera, que també va ser presidenta del Consell Comarcal al seu dia, en substitució de Jaume Farguell. És alcalde de Guardiola de Berguedà des del juny del 2015. El batlle i nou presidnet comarcal és educador social i fa 28 anys que forma part de l'equip de professionals del centre especial de treball del Taller Coloma. És conseller comarcal del Berguedà des del 2011 i ha ocupat les carteres de Cultura, en el mandat passat, i d'Atenció a les persones, en aquest. També presideix les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà, que enguany han estat distingides per el Govern de la Generalitat amb una Creu de Sant Jordi.

David Font diu adéu

Abans de la presa de possessió de Josep Lara com a president del Consell Comarcal David Font, el president sortint s'ha acomiadat. Ha expressat la seva satisfacció "pels projectes que hem pogut tirar endavant". I n'ha destacat dos: el nou sistema de recollida del porta a porta que s'està implantant a 12 municipis dels 31. "És un projecte de futur i hem de tenir la confiança que anirà bé" ha assegurat. També ha destacat la creació del consell d'alcaldes on s'han "teixit complicitats amb els 31 municipis de la comarca".

Cadascun dels portaveus dels grups han donat les gràcies a David Font per la feina feta destacant les paraules d'Abel Garcia, portaveu del PSC, soci del PDeCAT al govern comarcal que ha dit que "hi haurà un abans i un després" de la gestió de David Font a l'ens.

Xavier Francàs hi diu la seva

El president en funcions que finalment no ha pogut ser president com volia, Xavier Francàs s'hi ha referit en la seva intervenció al ple del Consell. Ha dit que malgrat això, en no haver pogut ser proposat pel seu partit com a president, passa pàgina i continuarà treballant per l'ens com fins ara. Francàs ha assegurat que "ja sé que no sóc una persona fàcil i això és motiu que s'hagi triat una altre persona" per ser president del Consell. Francàs ha fet broma quan ha dit "el personal (del Consell) poden dormir tranquils i que ho celebrin" pel fet que ell no sigui president.

L'acte celebrat a la seu del Consell Comarcal a Berga ha aplegat a tres expresidents de l'ens: David Font, Sergi Roca i Jaume Farguell. Montserrat Ribrera s'ha excusat per no poder-hi assistir.