La tercera Fira de la Xocolata i de la Ratafia de Berga, que impulsen l'Ajuntament i el Casal Panxo, arriba el proper 24 de novembre amb una novetat que cridarà l'atenció dels més gormands: un dinar exclusivament a base de postres. L'àpat, que prepara l'equip de Sherbet i que se servirà al nou local El Forn Intramuralla, a la plaça del Forn, estarà format per sis plats elaborats amb xocolata i ratafia, va explicar ahir el cuiner Sergi Fernández.

Les places per assistir al dinar són limitades, tal com avançava el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, i hi podran participar una vintena de comensals. Els sis plats estaran maridats amb cervesa, ratafia o begudes de cacau. A partir d'avui, dimarts, l'Ajuntament de Berga iniciarà un concurs a través de les xarxes socials en el qual sortejarà alguns tiquets per poder assistir al dinar de postres. La resta es posaran a la venda al preu de 25 euros a El Kóm Intramuralla.

Els amants del bon menjar tindran una segona oportunitat per gaudir d'un àpat elaborat amb ratafia i xocolata amb el sopar ratafiaire que tindrà lloc el mateix dia, a la nit, al Casal Cívic. Els assistents podran degustar una crema de carbassa i moniato amb ratafia, costella de porc a baixa temperatura amb un toc de ratafia i brownie de xocolata i ratafia. Els tiquets es poden comprar a Casal Panxo, Casa Madriles i Cal Vima al preu de 12 euros.

Més enllà d'aquestes propostes gastronòmiques, el carrer del Roser acollirà més d'una vintena de parades de productors artesans de xocolata i ratafia, «una xifra que no ha parat de créixer des de la primera edició i de la qual estem molt contents», explicava Ribera. «Són artesans que elaboren, promouen i venen els seus mateixos productes, no es tracta de comerciants industrials», destacava. De manera paral·lela s'han organitzat tallers infantils i degustacions, així com també la novena edició del Concurs de Ratafia del Casal Panxo de Berga. Segons Albert Cols, es preveu que hi participin més d'una trentena de persones que elaboren la seva pròpia recepta de ratafia. La fase eliminatòria del certamen serà al matí, mentre que la final serà al vespre, durant el tast de ratafies comercials que tindrà lloc al Casal Cívic.

Ribera va destacar ahir, en la presentació de la mostra, que des de la primera edició la fira s'ha anat consolidant. «L'objectiu era generar activitat en un dels eixos comercials que té poc moviment al llarg de l'any, com és el carrer del Roser, i que els veïns i visitants puguin passejar pel carrer i pels seus comerços a partir d'una proposta com és aquesta fira».