El Consell Comarcal del Berguedà ha convocat la segona edició dels Premis de Cultura del Berguedà. Aquests premis, impulsats l'any passat, tenen com a objectiu potenciar els difusors culturals de la comarca, impulsar la creació artística d'artistes berguedans i reconèixer públicament a persones i col·lectius amb trajectòries rellevants en el camp de la cultura berguedana.

Hi haurà tres categories. El Premi d'Honor de la cultura berguedana, per reconèixer la trajectòria d'una persona amb "un bagatge cultural irrefutable". El premi consisteix amb el reconeixement públic, un trofeu recordatori de l'efemèride i una campanya de difusió de l'obra i/o trajectòria de la persona o entitat premiades. El Premi a la promoció cultural, per posar en valor a les entitats, col·lectius i persones que hagin realitzat projectes de promoció i difusió cultural d'interès. El premi consisteix en una dotació econòmica de 750 euros. I el Premi a la creació artística, per reconèixer els creadors que hagin realitzat projectes artístics amb projecció. El premi consisteix en una dotació econòmica de 750 euros.

Les candidatures es poden presentar fins el proper 22 de març. Com a novetat de l'edició d'enguany, es podran presentar les candidatures a través d'un formulari on-line, aportant la documentació annexa de manera telemàtica. Una vegada transcorregut el termini, un jurat especialitzat les avaluarà i en determinarà els guanyadors. La gala de lliurament de premis on es coneixeran els guanyadors tindrà lloc a finals de març, a un lloc encara per concretar.

En la passada i primera edició, celebrada al Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, es va premiar a Mn. Ramon Viladés amb el Premi d'Honor de la Cultura Berguedana, a l'Agrupació Teatral La Farsa amb el Premi a la Promoció Cultural i a la Melanzana Ensemble amb el Premi a la Innovació Artística.

Podeu consultar tota la informació i llegir les bases en aquest enllaç.