La Delegació del Berguedà de la Cambra de Comerç s’ha dirigit a tots els ajuntaments i entitats de la comarca i els ha instat a sumarse a la iniciativa «Que cap empresa tanqui», una campanya que té com a objectiu evitar que les empreses catalanes tanquin per culpa de la pandèmia.

Les Cambres de Comerç de Catalunya han unit forces per fer front a l’actual crisi sanitària i fruit d’aquesta col·laboració ha nascut una campanya que té com a grans eixos resoldre els dubtes i assessorar les empreses davant d’incerteses derivades de la reducció d’ingressos i liquiditat als seus negocis, així com guiar-les per accedir a les ajudes aprovades per les administracions. En aquest sentit, s’ha posat en marxa una línia d’assessorament multidisciplinari format per més de 200 professionals.

El servei, totalment gratuït, individualitzat i accessible a través de la web, està dirigit a emprenedors, autònoms i pimes amb dificultats econòmiques derivades de la pandèmia. S’ha concentrat el màxim nombre d’assessors disposats a atendre el que es preveu siguin moments molt difícils pel teixit econòmic i empresarial del país. En paral·lel, al llarg de la campanya s’han establert altres eixos d’accions, tant a curt termini com a llarg termini, però tots amb un clar objectiu: preservar els màxims llocs de treball i d’empreses. Entre aquests eixos, per exemple, es troben la creació de trobades d’empreses per activar l’economia, i discutir entre tots solucions, plans i accions per afrontar la nova normalitat.

Per últim, es vol promoure l’anàlisi constant de les mesures necessàries per ajudar l’economia i pressionar l’administració, aportant estudis i dades. Les Cambres consideren essencial analitzar de forma crítica qualsevol mesura que sorgeixi per tal d’evitar la destrucció de llocs de treball. Totes aquelles empreses i autònoms que vulguin accedir a aquest servei per tal de rebre assessorament o suport davant les problemàtiques que ha causat aquesta situació excepcional es poden adreçar a la seva respectiva Cambra.