Segueix-nos a les xarxes socials:

Un fill de Vallcebre dirigirà la política d'infraestructures de la Generalitat

David Prat Soto, de 48 anys, ha dut a terme la seva activitat professional a l'àrea de Tarragona i va redactar, entre d'altres, un tram de l'eix Diagonal

Un fill de Vallcebre dirigirà la política d'infraestructures de la GeneralitatGENCAT.CAT

El govern ha aprovat aquest dimarts el nomenament de David Prat Soto, fill de Valcebre, com a director general d’Infraestructures de Mobilitat, en substitució de Xavier Flores, que ha començat l'any treballant com a secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Prat és nascut a Vallcebre l’any 1973. És enginyer de Camins, Canals i Ponts, i graduat en enginyeria en Tecnologies Aeroespacials. Actualment resideix a Tarragona. Fins ara era el cap del servei de Transports del Departament de Polítiques Digitals i Territori al Camp de Tarragona, encarregat de la direcció del projecte del tren-tramvia de Camp de Tarragona així com d’implantar diverses millores de mobilitat.

Durant la seva llarga trajectòria al Departament, ha ocupat diversos càrrecs, com subdirector general de Programació i Execució, cap del Servei de Mobilitat de Terres de l’Ebre o subdirector general de planificació i projectes. En aquestes diferents etapes ha participat i impulsat projectes tant de l’àmbit del transport públic, com la línia L9 o els perllongaments dels FGC a Sabadell i Terrassa, i també projectes de millora de la xarxa viària, com l’ampliació de la C-58 entre Terrassa i l’AP7 i l’ampliació de la C-17 entre Granollers i Parets, entre d’altres.

També ha desenvolupat part de la seva carrera a l’empresa privada, participant en projectes de gran repercussió pública. Així, com a director de projectes de la consultora IDOM, va redactar el projecte d’arquitectura i instal·lacions per a la posada en funcionament de l’L5 de metro entre Horta i Vall d’Hebron i el projecte constructiu del tram de l’Eix Diagonal entre la Pobla de Claramunt i Castellfollit del Boix.

En la mateixa sessió del govern català també s'ha aprovat el nomenament de Marc Vilahur Chiaraviglio com a director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural. Nascut a Riudarenes l’any 1985. Vilahur és ambientòleg. màster en Multidisciplinarietat dels Estudis Ambientals amb especialitat en Medi Natural per la UAB. També té formació específica en Direcció d’ONGs i Lideratge i Innovació Social per ESADE, així com en Emprenedoria Social per l’IESE. Des de l ‘any 2020 ha estat gerent del Consorci de les Gavarres. Anteriorment, havia estat director de la Fundació Emys de recerca i conservació del patrimoni natural (2010-2020); president de la Xarxa per la Conservació de la Natura (2018-2020), de la qual també n’ha estat cofundador, i president de la Xarxa de Custòdia del Territori (2014-2018). També ha dirigit empreses socials com Can Moragues i ha estat investigador a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals. Ha estat vocal territorial per Girona del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i membre de diverses plataformes en favor de la conservació del patrimoni natural, la biodiversitat i el desenvolupament sostenible.

Per últim Sarai Sarroca Cervelló és la nova directora del Servei Meteorològic de Catalunya. És nascuda a Flix l'any 1982. Màster de Meteorologia i llicenciada en Geografia per la Universitat de Barcelona. Amb anterioritat al càrrec ha estat meteoròloga a Betevé. També és membre del Comitè d'Experts de Canvi Climàtic. Ha treballat com a tècnica de Predicció i Vigilància al Servei Meteorològic de Catalunya i va ser meteoròloga en diferents mitjans de comunicació com el Canal Meteo (Activa Multimèdia), SER Barcelona i el 3/24. Ha participat en algunes publicacions com 'Atrapades en el Temps', de l'editorial Univers del Grup Enciclopèdia o 'Caminant per la porta del cel', editat per Pirineos 3000.

Prem per veure més contingut per a tu