Segueix-nos a les xarxes socials:

Rescat nocturn de nou hores de dos escaladors atrapats al Pedraforca

El trencament d'una de les cordes els va impedir seguir amb l'ascens

Rescat nocturn de nou hores de dos escaladors atrapats al PedraforcaBombers de la Generalitat

Dos escaladors es van encallar aquest divendres al vespre a la via Estasen, a la paret nord del Pedraforca, a Saldes. Una de les cordes que duien se'ls va trencar pel despreniment de roques i van veure que no era segur procedir amb l'ascens, tenint en compte que ja era fosc. Els Bombers van rebre l'avís a 3/4 de 9 del vespre.

Quatre dotacions dels GRAE dels Bombers de Cerdanyola i de la Seu d'Urgell es van posar en marxa i van arribar fins al punt on hi havia l'home, de 50 anys, i la noia, de 24, veïns de Sitges. Segons han informat Bombers els van trobar amb indicis d'hipotèrmia lleu i els van abrigar amb mantes tèrmiques i oferir begudes calentes.

Un cop els escaladors es van refer, i estaven sans i estalvis, es va considerar que la millor opció i la forma més segura era pujar primer fins al cim del Pedraforca, per la banda del Calderer. Un cop a dalt, efectius dels GRAE van decidir que la baixada per la tartera era segura i a quarts de quatre de la matinada van començar el descens. A les 6 del matí d'aquest dissabte arribaven al refugi Estasen.

Rescat dels escaladors a la via Estasen del Pedraforca

Prem per veure més contingut per a tu