Segueix-nos a les xarxes socials:

L’alcalde de Berga diu que no hi ha perill per l’esfondrament d’un cobert

Els fets van passar diumenge al capdamunt del passeig de la Pau, a la zona de la parada de busos

Berga Grup Independent demana garantir la seguretat i fer una reunió per parlar de la nova estació d'autobusos

L’alcalde de Berga diu que no hi ha perill per l’esfondrament d’un cobertAnna Costa

El cobert del pati interior que es va esfondrarparcialment aquest diumenge al costat de l’administració d’autobusos de Berga, al capdamunt del Passeig de la Pau , «no suposa cap perill», segons ha deixat clar l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez.

Diumenge els Bombers van fer les comprovacions pertinents i van precintar la zona per evitar el pas pel tram de afectat, ja que al cedir les bigues i caure una part del cobert interior va fer que una petita part de la runa anés a parar a la vorera.

Aquest dilluns al migdia es mantenia precintat l’espai, a tocar de la parada de busos,per garantir la seguretat dels vianants. També es podien veure restes de runa just a sota la porta de garatge que hi ha al costat del bar la Tosca. L’arquitecte municipal havia de fer les valoracions per fer el requeriments necessaris a la persona propietària.

Es tracta d’un edifici de propietat privada i en aquest cas, segons l’alcalde, «des de l’Ajuntament hem fet tot el què havíem de fer. Les comprovacions van determinar que l’estructura està bé i que no hi ha perill», ha dit a Regió7 Ivan Sànchez. També ha explicat que després d’acudir personalment al lloc dels fets, diumenge va parlar amb els diferents grups amb representació al consistori per explicar-los què havia passat. 

BeGI reclama seguretat

Davant dels fets, Berga Grup Independent (BeGI) emetia un comunicat demanant a l’alcalde que posés «tots els mitjans de forma urgent» per garantir la seguretat.Des del seu punt de vista, «no n’hi ha prou amb l’abalisament o precinte provisional. Cal posar una senyalització i abalisament de la zona que afavoreixi la seguretat de vianants i de les persones que han de pujar i baixar dels autobusos. Així com el trànsit de la zona».

BeGI ha aprofitat per demanar a l’alcalde que convoqui «una reunió d’urgència amb tots els grups municipals per determinar abans de que acabi l’any l’emplaçament definitiu de la nova estació d’autobusos».

Prem per veure més contingut per a tu