26 de novembre de 2018
26.11.2018
Regió7

Arriba a Espanya una formiga mexicana que pica als humans

Es tracta d'un animal molt petit, d'un milímetre de longitud que es podria expandir fàcilment

26.11.2018 | 11:58
Una colònia de formigues de foc.

Una petita formiga, coneguda com a formigueta de foc, procedent d'Amèrica del Sud i que causa una picada molesta per als humans ha estat detectada per primera vegada a Espanya en una zona de Marbella (Màlaga).

Segons ha informat avui el Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF-UAB), es tracta d'una formiga extremadament petita, d'1 mil·límetre de longitud, la picada de la qual és molesta per als humans, però que pot deixar cecs als animals quan els clava el seu diminut agulló en un ull.

De moment, els biòlegs han detectat la seva presència a Marbella, però la seva expansió és probable, segons els experts del CREAF, que han destacat que és la primera vegada a Europa que s'ha detectat una població d'aquesta formiga, de nom científic 'Wasmannia auropunctata', ocupant unes 6 hectàrees d'una urbanització de Marbella.

La troballa d'aquesta formiga invasora s'ha publicat en la revista Iberomyrmex, en un article científic que ha comptat amb la participació de l'investigador del CREAF i de la UAB Xavier Espadaler, que ha comunicat la troballa a l'Ajuntament de Marbella, que, de moment, no s'ha pronunciat, segons l'investigador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit