Un jove turista espanyol és darrere la cancel·lació de 130 vols i un bon nombre de demores més que van tenir lloc aquest dilluns a l'aeroport dela ciutat alemanya de Munic, el segon més important de país.

Segons els responsables del propi aeroport, algunes àrees es van haver d'evacuar -entre elles les Terminals 1 i 2- perquè el jove va accedir per una porta d'emergència a una zona on no podia entrar directament i es van activar tots els protocols de seguretat. La policia va haver d'evacuar tothom per trobar-lo i l'operatiu va tenir fora de servei les instal·lacions durant quatre hores.

Els mitjans locals informen que el turista, d'entre 20 i 25 anys, provenia d'un vol de Bangkok. Aquesta destinació no compleix amb els controls de seguretat de la Unió Europea, per la qual cosa tothom ha de passar per un control abans d'accedir a la zona de seguretat i des d'allà, per exemple, agafar el vol de connexió amb Madrid.

El causant de tot l'enrenou, però, va saltar-se aquest control a través d'una porta d'emergència. L'obertura de les portes va indicar que un passatger que provenia de fora de la zona Schengen s'havia saltat a els controls i entrat a la zona de seguridad. Va caldre que tots els passatgers fossin evacuats i haguessin de tornar a passar pel control. Un fet similar va tenir lloc al mateix aeroport l'estiu passat i aleshores es van cancel·lar 330 vols.

Un portaveu de l'aeroport xifrar en 19.500 els viatgers que probablement es van veure afectats per la interrupció d'operacions com a mesura de seguretat. Amb tot, la policia ha indicat que no es presentaran càrrecs en contra del jove.