Incapaç de moure's del seu habitatge al barri de Saint-Jaques de Perpinyà, Alain Panabière, un home d'uns 300 quilos de pes, ha estat evacuat de casa seva amb un espectacular muntatge, inèdit i delicat: ha estat retirat dins d'un contenidor i mogut a través d'una grua. L'operació ha necessitat la intervenció d'unes cinquanta persones. Per a poder retirar a Panabière, s'ha hagut de reforçar l'edifici on vivia i destruir part de la façana.

L'home, de 53 anys, feia mesos que vivia al terra del seu domicili, incapaç de moure's i alimentat gràcies al seu germà. La seva salut, però, es deteriorava ràpidament, i per això, gràcies a la intervenció del seu advocat i la seva família, es va mobilitzar aquest operatiu, que ha permès traslladar a Panabière a l'Hospital de Montpelier, on se li realitzarà una avaluació mèdica global, abans de ser traslladat a un centre de rehabilitació.

L'operatiu ha mobilitzat cap a 50 persones, entre personal sanitari, Bombers, Policia i personal de l'Ajuntament. També s'ha demanat als veïns que abandonessin les seves llars durant l'operatiu per evitar riscos.