La Catalunya central ha donat el tret de sortida al curs 2022-2023 amb 189 grups d'I3, 10 més que l'any passat per la reducció de la ràtio en aquest curs. De fet, l'alumnat que s'incorpora a Infantil ha disminuït un 5%, una dada que segueix la tendència dels últims anys per la davallada de la natalitat. Pel que fa als docents, hi ha 5.196 a la Catalunya central, 200 més que l'any passat tot i la supressió dels reforços covid. La directora dels Serveis Territorials d'Educació, Gemma Boix, ha explicat que s'han contractat 41 empreses de lleure per a les tardes de setembre, una dada superior a la resta de demarcacions per les característiques del territori: hi haurà més de 1.400 monitors per als 170 centres públics de la zona.

El curs ha arrencat sense incidències a la Catalunya central. En total, hi ha 36.765 alumnes a Infantil i Primària; 19.283 a Ensenyament Secundari Obligatori, 3.965 a Batxillerat. Pel que fa a la Formació Professional, n'hi ha 3.570 de grau mitjà, i 2.034 de grau superior.

Pel que fa a les obres, el curs ha començat amb una nova escola a Solsona, El Vinyet, i una a punt d'inaugurar: l'escola Pla del Puig de Sant Fruitós de Bages. A més, al desembre està previst que s'inauguri l'escola La Serreta de Santpedor. I també està en construcció el nou institut de Gurb. Pel que fa a escoles pendents de licitació d'obra, hi ha l'institut escola Pompeu Fabra d'El Pont de Vilomara, i ESC Sesmón d'Olí de Santa Maria d'Oló.

També està previst que hi hagi noves construccions i ampliacions amb convenis amb els ajuntaments a Fonollosa i Castellcir. A més, també hi ha un pressupost de 2,5 milions d'euros per a petites reformes, adequacions i millores en els centres educatius.

Més empreses contractades per a les activitats de lleure

La directora de Serveis Territorials d'Educació, Gemma Boix, ha explicat que, a diferència d'altres demarcacions, a la Catalunya central s'han hagut de fer 41 contractacions diferents per les característiques del territori. En total, hi haurà més de 1.400 monitors de lleure per als 170 centres públics de la demarcació.