Dos mesos i mig després de les eleccions, el grup municipal d'Endavant Cerdanya a Puigcerdà viu el primer problema intern. Dos dels tres regidors portaran a debat de la direcció del partit la dissensió de la regidora Rosa Maria Puig, que en el ple de dilluns passat va sorprendre tothom votant a favor de les tesis de l'equip de govern (CiU).

El que al principi va semblar un vot diferent per discrepància personal ha evidenciat després una manca de comunicació entre els companys del mateix grup. Rosa Maria Puig, que va anar de número quatre i primera representant de Reagrupament a les llistes electorals, s'ha tancat en banda i ha declinat donar cap tipus d'explicació.

Les discrepàncies ja van començar a sorgir en el ple de presa de possessió. En aquella sessió els regidors d'Endavant Cerdanya Lourdes Porta i Josep Altimiras van anunciar que la seva retribució econòmica la destinarien a alguna causa benèfica local. Rosa Maria Puig no s'hi va afegir.

En el primer ple ordinari Puig va repetir el vot contrari als seus companys de grup propiciant en algunes votacions una majoria d'onze vots amb els deu de CiU. Alguna d'aquestes qüestions van venir precedides d'extenses exposicions contraposades entre l'alcalde, Albert Piñeira, i la portaveu d'Endavant Cerdanya, Lourdes Porta, per la qual cosa encara va sorprendre més que Puig després alcés la mà conjuntament amb els regidors del govern. En acabar el ple, Puig va marxar separadament dels altres dos companys d'EC, que es van quedar a la sala de manera que van confirmar que passava alguna cosa estranya que no entenien. Ja llavors van mostrar la seva perplexitat i van apuntar que els dies següents mirarien d'aclarir la discrepància, fet que no ha arribat a tenir lloc.

Davant'aquesta situació Porta i Altimiras plantejaran a la direcció comarcal del partit si cal actuar i demanar a Puig que deixi el grup municipal o bé es mira de reconduir la dissensió. En aquest sentit, Porta va remarcar ahir que la seva voluntat és d'anar a l'Ajuntament a fer una oposició constructiva durant tot el mandat i no pas anar a fer-hi el ridícul. La portaveu d'EC a Puigcerdà va assegurar que abans de fer el ridícul prefereix plegar.

Porta va explicar ahir que el grup municipal havia preparat el ple dies abans i que Puig no hi havia assistit després d'excusar-se per mitjà d'un missatge. En aquell moment, Porta no va donar importància a l'absència de Puig, però sí quan al ple va veure que no hi havia diàleg amb Puig i, a sobre, diverses vegades votava de manera contrària a les seves explicacions. La portaveu del grup va remarcar, però, que en cap cas no hi ha hagut cap discussió des de les eleccions, per bé que s'ha evidenciat un problema de comunicació i que sempre ha anat enviant a Puig les comunicacions municipals. Porta va afirmar que tampoc no té cap notificació que Puig hagi tingut contactes amb el grup de CiU. Igualment, l'alcalde, Albert Piñeira, va negar que s'hagi fet cap oferta a la regidora d'EC i va declarar-se també sorprès.

Endavant Cerdanya té previst reunir-se els pròxims dies, perquè el cas es pugui començar a solucionar, en un sentit o un altre, el més aviat possible.