L'empresa Túnel de Cadí s'ha decidit a lluitar contra el frau dels falsos residents que s'empadronen a l'Alt Urgell, el Berguedà o, principalment, la Cerdanya per tenir l'abonament de gratuïtat. El director del túnel, Albert Vilalta, ja s'ha reunit amb els responsables polítics de la Cerdanya per abordar la situació, i en la darrera reunió del comitè directiu de Túnel del Cadí SA ja es va aprovar traslladar a la Generalitat algunes de les mesures per eradicar el frau. Què n'opines? Participa al debat obert en aquesta mateixa noticia.

Una de les fórmules que té sobre la taula l'empresa és eliminar la gratuïtat del túnel els caps de setmana. Aquesta, però, és la que menys agrada a la direcció de l'empresa, perquè si bé afectaria de ple els segons residents, des de l'empresa es valora que també es faria pagar justos per pecadors, perquè hi ha residents que estan obligats a circular entre la Cerdanya i el Berguedà els dissabtes i diumenges. Si s'acaba aprovant aquesta mesura molt probablement s'establiran algunes excepcions, si els bonificats presenten algun document laboral que acredita que viuen en alguna de les tres comarques i estan obligats a circular pel túnel també dissabte o diumenge.

A partir del gener vinent

Entre les mesures que Túnel del Cadí presentarà a la Generalitat i que tenen més possibilitats de ser aplicades hi ha la d'incrementar el nombre de documents que cal presentar per accedir a la bonificació del 100%. Segons han explicat fonts de l'empresa Túnel del Cadí, entre els requisits que es podrien demanar hi ha nòmines, contractes de treball o certificats escolars que demostrin que els fills van als centres també del territori, o afiliacions sanitàries dels centres d'atenció sanitària que evidenciïn que els demandants de la gratuïtat tenen assignada la sanitat en alguna de les tres comarques. Les mesures que empresa i Govern aprovin ja s'aplicaran el pròxim gener perquè beneficiïn el pressupost del 2012.