Puigcerdà va començar ahir a preparar la històrica tornada del brigadier Cabrinetty, que s'escenificarà en forma de gran estàtua a la plaça que porta el nom d'aquest defensor de la vila.

Els operaris i tècnics municipals i el mateix alcalde, Albert Piñeira, va rebre ahir a primera hora del matí l'estàtua que presidirà la plaça. Amb els operaris van procedir a col·locar-la sobre el pedestal per tal que demà es pugui descobrir a tots els veïns. Amb la nova estàtua la renovada plaça Cabrinetty prendrà un altre aire i es consolidarà com un dels racons més emblemàtics del centre de Puigcerdà. La col·locació de l'estàtua va despertar la curiositat de molts veïns, que es van apropar durant tot el dia a veure una novetat que s'ha fet esperar i que ha estat possible gràcies a una iniciativa popular. La recuperació de l'estàtua de Josep Cabrinetty, que va alliberar la vila en del setge carlí el 1873, va sorgir l'any 2010 sota l'impuls de diverses entitats locals: el Grup de Recerca de Cerdanya, l'Institut d'Estudis Ceretans, Amics de Cerdanya, l'Associació Universitària de Cerdanya i les Joventuts Musicals de Cerdanya.

L'acte d'inauguració de l'estàtua començarà a dos quarts de deu del matí i comptarà amb la presència de les autoritats locals i comarcals. Com a suport a aquest esdeveniment demà passat s'inaugurarà a l'Arxiu Comarcal l'exposició "Cabrinetty: l'heroi liberal". La mostra analitza la vida d'aquest militar per tal que els ciutadans coneguin els detalls de la seva trajectòria. L'exposició es podrà visitar fins al 14 de setembre.