L'Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó Francisco Morente, el veí de Puigcerdà que va ser acusat per un delicte d'abús sexual l'any 2010. A Morente, de 33 anys, se li atribueix un delicte de tocaments a una noia que havia begut a qui es va oferir a acompanya després de sortir d'una discoteca. L'acusat va acompanyar la noia fins a prop del cementiri, on la va despullar de cintura cap avall. Posteriorment la va abandonar sense la roba. Els fets van passar el 19 de desembre de l'any 2010.

La sentència constata que no va quedar acreditat que l'acusat violés la noia però sí que va actuar "amb la intenció de satisfer els seus desitjos sexuals aprofitant que la víctima no era conscient dels seus actes". Un estudi posterior a l'hospital de Puigcerdà va detectar restes d'esperma a la vagina de la víctima però no va quedar demostrat si hi va entrar pel fregament o per violació, segons recull la sentència.

En el transcurs del judici, el fiscal va demanar que s'imposés a Morente una pena de 10 anys i que, durant 20 anys, se li prohibís apropar-se a la víctima a menys de 500 metres. A més, també va demanar que se'l condemnés per un delicte d'omissió del deure de socors per deixar-la abandonada i que pagués una indemnització de 6.000 euros més els interessos legals per danys morals. Per la seva banda, la defensa del processat va demanar l'absolució. Finalment, però, l'Audiència ha condemnat l'acusat a dos anys de presó i l'ha obligat a pagar 4.000 euros d'indemnització a la víctima. Igualment, li prohibeix apropar-se a menys de 200 metres del domicili de la noia o de qualsevol altre local que la noia freqüenti durant quatre anys. També li prohibeix mantenir qualsevol contacte mitjançant sistemes informàtics durant aquest mateix termini de temps.