El Tren Groc és als tallers. Després d'anys de reclamacions de millores per part dels usuaris, la Societat Nacional de Camins de Ferro (SNCF), titular de la línia, l'ha tancat per executar el seu pla de millora. L'aturada s'ha iniciat aquesta setmana i s'allargarà fins al 4 de desembre, a punt per a la temporada turística de Nadal.

L'actuació té un pressupost de set milions d'euros, segons han confirmat els responsables de la línia. Amb aquesta inversió aportada per la regió del Llenguadoc-Rosselló i les administracions locals, els treballs se centraran en la renovació de les vies i d'alguns dels combois que encara circulaven, perquè són molt vells i han quedat obsolets, segons han lamentat nombroses vegades els usuaris i les autoritats locals de l'Alta Cerdanya.

Es tracta d'una actuació inicial que té com a objectiu a curt termini evitar la desaparició immediata d'aquesta icona de la Cerdanya, ja que els sindicats de treballadors ferroviaris i les entitats en defensa del Tren Groc han situat en uns 200 milions d'euros la inversió necessària per a una renovació integral de la línia. El possible tancament del Tren Groc ha generat a l'Alta Cerdanya i el Conflent una gran mobilització, que en les últimes setmanes ha inclòs una concentració a peu de les andanes.