La Seu d'Urgell va mostrar ahir el conjunt de recursos, una part dels quals tecnològicament avançats, que a partir d'ara es posen a l'abast de la ciutadania per donar a conèixer el seu ric passat medieval. I ho fa mitjançant 28 codis QR, que faciliten que els turistes puguin conèixer amb detall tots els punts d'interès per interpretar fàcilment les singularitat de la Seu.

A més a més d'aquest suport, s'ha fet públic un gran portal a Internet (laseumedieval.com) que engloba 25 vídeos, molt ben documentats i amb imatges virtuals, i que situa la Seu en un entorn medieval. Per arribar a un públic internacional, s'ha programat en sis idiomes (català, castellà, francès, anglès, italià i alemany).

Els recursos per conèixer i fer els itineraris turístics per la Seu també han inclòs l'edició d'una guia turística, mapes del municipi, set plafons i 35 plaques ceràmiques que identifiquen espais d'interès. També un plànol gegant i altres senyalitzacions de caràcter turístic en diferents indrets del municipi.

La Seu, a l'edat mitjana, havia esdevingut un centre polític, econòmic i religiós, i també un estratègic nus de comunicacions que controlava bona part del Pirineu. Aquests motius convertien la ciutat d'Urgell en un caramel temptador, i van suposar la construcció de diferents recintes de muralles i defenses al llarg dels segles.