Al voltant d'una cinquantena de persones es van concentrar i van fer una marxa a Bellver de Cerdanya, diumenge, per mostrar el seu ferm rebuig per les «pintades feixistes» i les «amenaces personals a veïns del poble», segons van explicar els organitzadors.

La marxa es va iniciar als afores de Bellver, a la rotonda del Riu de Santa Maria, i va recórrer els car-rers de la vila fins a la caseta del Park Central. Allà, els impulsors d'aquest acte van explicar que dissabte al matí s'havia amenaçat un veí del poble quan aquest es trobava repintant uns llaços grocs de la zona del camp de futbol, ja que havien estat pintats per sobre amb missatges a favor de la unitat d'Espanya i amb referències feixistes, segons els concentrats.

Els agressors, segons els manifestants, van dirigir-se a l'home que pintava dient-li que coneixien a la seva família i sabien on vivia, en un to amenaçador.

Intervenció dels Mossos

Agents des Mossos d'Esquadra van rebre l'avís d'incidents, es van dirigir al lloc del conflicte i van aixecar acta administrativa per deslluïment de béns públics, segons fonts oficials.

Els manifestants asseguren que també se li va retirar la pintura. Els Mossos van agafar declaració a l'home que estava pintant, per una falta d'amenaces lleus.

Al final de la concentració, diversos manifestants van repintar un mural del poble que havia estat fet uns anys enrere en referència al Correllengua, i que també havia estat pintat per sobre amb missatges i símbols feixistes. La marxa i l'acció va ser del tot pacífica, i es va acabar sense que es registrés cap incident.