Bellver de Cerdanya encara la fase final de les obres de la plaça Sant Roc, que ha de passar de ser un nus viari antiquat a la porta d'entrada al nucli urbà amb el primer entorn d'oci i restauració amb prioritat per a vianants. La remodelació integral de la plaça ha d'estar enllestida el mes de desembre amb l'inici de la temporada turística d'hivern i l'arribada del fred, segons els càlculs del consistori.

L'Ajuntament i la Diputació han establert un règim de limitació i restricció del pas de vehicles per la carretera LP-4033 que creua el nucli urbà des del pont del Segre fins a l'enllaç amb l'eix del Llobregat a Baltarga. Les xifres de la Diputació fixen un flux de trànsit d'aquest tram de carretera en uns 1.300 vehicles diaris.

El vial, que al nucli urbà són les avingudes Pere Sicart i de la Cerdanya, és objecte aquests dies de la fase d'instal·lació del conjunt de capes que configuraran el nou asfalt. Igualment, els operaris treballen en la instal·lació de les llambordes de la nova plaça, la qual guanyarà protagonisme respecte dels vials per al trànsit a fi i efecte de facilitar el passeig i la instal·lació de terrasses dels establiments de restauració. Fonts de l'Ajuntament han apuntat que aquesta última fase de les obres s'enllestirà en les pròximes setmanes perquè entre final de novembre i principi de desembre el projecte estigui enllestit. Les obres, que van començar el mes de maig, es culminaran amb la instal·lació d'una escultura realitzada per alumnes de poble. El projecte comporta una inversió de 500.000 euros, dels quals la Diputació de Lleida n'aporta 400.000 i la resta va a càrrec de l'Ajuntament.